דרכונים

דרכונים

תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לבריטניה.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.

אשרת כניסה

אשרת כניסה לבריטניה

אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי פטורים מהוצאת אשרת כניסה מראש לפני נסיעתם לבריטניה. אישור כניסה ל-90 יום יונפק בלי תשלום בעת הכניסה לבריטניה.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לבריטניה עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.

בריאות וחיסונים

בריאות וחיסונים בטיול לבריטניה

אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.

ביטחון אישי

ביטחון אישי בבריטניה

בריטניה היא ארץ בטוחה למטיילים. עם זאת, בשל הפיגועים שהתרחשו בה בשנים האחרונות בריטניה נמצאת ברמת כוננות גבוהה. האבטחה תוגברה ונערכות בדיקות ביטחוניות מחמירות בשדות התעופה ובתחנות הרכבת.
אנא הביאו בחשבון את הדברים הבאים:
גנבה וכייסות: תיירים נתקלים לא פעם בבעיה של גנבה, כייסות וחטיפת תיקים. אחת השיטות העיקריות היא איתור קורבן שמדבר בטלפון נייד וחטיפת תיקו כשהגנבים רכובים על קטנוע. המטרות העיקריות של הגנבים הן כסף ודרכונים. לעתים מדובר בחבורת כייסים, כאשר אחד מסיח את דעתכם והאחר מכייס אתכם. שמרו על ערנות ושאו הדרכון, הכסף ושאר מסמכי הנסיעה בצמוד לגוף ובהשגחה מתמדת. ידועים גם מקרים של שוד אלים.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לבריטניה. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ. עם זאת יודגש שבריטניה, כמו שאר אירופה, עלולה להיות יעד לטרור. נדרשת ערנות מוגברת במהלך השהייה בחו"ל. עליכם להיות קשובים לעדכונים בתקשורת המקומית ולהישמע להנחיות גורמי הביטחון במקום.

מזג אוויר

מזג אוויר בבריטניה

אקלים: האקלים בבריטניה הוא ממוזג. גשמים יורדים במשך כל השנה, אבל הטמפרטורות כמעט ואינן יורדות מתחת לאפס בזכות זרם הגולף. הטמפרטורות בסקוטלנד נמוכות בסביבות 5-4 מעלות צלזיוס בהשוואה לדרום אנגליה וכמות המשקעים מוכפלת (בסביבות 100 מ"מ בממוצע חודשי באזור סקוטלנד בהשוואה ל-50 מ"מ בדרום אנגליה).
עונות השנה בלונדון:
▪ אביב – אפריל-מאי: מזג אוויר קריר וגשום. טמפרטורות ממוצעות: 18-14 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-50 מ"מ בחודש.
▪ קיץ – יוני-אוגוסט: חמים וגשום. טמפרטורות ממוצעות: 23 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-50 מ"מ בחודש.
▪ סתיו – ספטמבר-אוקטובר: קריר וגשום. טמפרטורות ממוצעות: 20-15 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-60 מ"מ בחודש.▪ חורף – נובמבר-מרץ: קר וגשום. הטמפרטורות בחודשים נובמבר ומרץ הן כ-11-10 מעלות צלזיוס ואילו מדצמבר-פברואר הן יורדות ל-8-7 מעלות בממוצע, ובימים קרים מאוד גם מתחת ל-0. כמות משקעים: כ-50 מ"מ בחודש.

שעון

השעה באיטליה

אזורי זמן בבריטניה: השעה אחידה בכל רחבי בריטניה.
הפרשי השעות בין ישראל לבריטניה: השעה בבריטניה היא שעון ישראל פחות שעתיים (GMT+0).
שעון קיץ: בריטניה עוברת לשעון קיץ בסוף מרץ וחוזרת לשעון חורף בסוף אוקטובר. בשל ההבדלים הנהוגים במועדי שעון הקיץ בין בריטניה לישראל ייתכנו (בסמוך להתחלה ולסיום של שעון הקיץ) הבדלים של פלוס-מינוס שעה מהפרשי השעות שצוינו לעיל.

כסף

כסף בבריטניה

המטבע בבריטניה: ליש"ט (פאונד, Pound).
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: אנחנו ממליצים להצטייד בשני אמצעי תשלום – מזומן וכרטיס אשראי:
▪ ליש"ט מזומן: מומלץ להצטייד מראש בשטרות של ליש"ט.
▪ כרטיס אשראי: אפשר להשתמש בכרטיסי אשראי לכל הוצאה בטיול. אפשר להשתמש בכרטיס האשראי גם למשיכת מזומנים מכספומטים. הכספומטים נפוצים בכל רחבי הארץ.

אוכל ושתייה

אוכל ושתייה בבריטניה

מים: אפשר לשתות מי ברז בבריטניה בלי חשש.
ארוחות בטיול לבריטניה: האוכל הבריטי המסורתי... אכיל. למרבה המזל יש בה מגוון אינסופי של מסעדות מצוינות מכל מטבח בעולם.
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה.
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות במזנונים מהירים, במסעדות מקומיות או במרכולים – בהתאם לתוכנית הטיול בכל יום.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול לבריטניה: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.

מלונות

מלונות בבריטניה

סבלות במלונות: במלונות רבים אין שירותי סבלות. מומלץ להשתמש במזוודה בעלת גלגלים, ולהעלות אותה או להורידה בכוחות עצמכם. ברוב המלונות יש מעליות המקלות על העלאת והורדת המזוודה בין הקומות השונות.
מיזוג אוויר במלונות: במלונות רבים בבריטניה מערכת מיזוג האוויר בחדרים אינה פועלת מחוץ לעונה החמה.
חדרים זוגיים: ברוב החדרים הזוגיים בבריטניה יש שתי מיטות, ולא מיטה זוגית גדולה.
חדר ליחיד: בחלק מהמלונות החדר ליחיד הוא קטן ומוצעת בו מיטת יחיד.

טיסות

טיסות לבריטניה

כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות הבינלאומיות והפנימיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות והפנימיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.

תקשורת

תקשורת בבריטניה

קידומת בינלאומית: הקידומת של בריטניה היא 44.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: מומלץ לרכוש מראש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בבריטניה נפוצה למדי. בתי קפה, מסעדות ומלונות מציעים כיום גלישה חינם ללקוחותיהם. המלונות מאפשרים גלישה בלי תשלום גם באזור הלובי וגם בחדרים.
גלישה באמצעות הרשת הסלולרית: הגלישה דרך הרשת הסלולרית היא בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. אם תעדיפו להימנע מגלישה מקרית בתשלום – תאמו עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שתשהו בחו"ל.

צילום

צילום באיטליה

בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים רבים מופיעות הנחיות משולטות בנוגע לצילום, שלעתים אוסרות על שימוש בפלאש ולעתים אוסרות על צילום בכלל. יש לכבד זאת. אם יש ספק לגבי הרשות לצלם – אנא בדקו זאת עם בעלי התפקיד במקום.

חשמל

חשמל באיטליה

החשמל בבריטניה: 220 וולט, השקעים הם על פי התקן הבריטי (שקעים גדולים עם שלושה פינים שטוחים, אחד אנכי ושניים אופקיים).
מתאם שקעים אוניברסלי: מומלץ להצטייד במתאם שקעים אוניברסלי.

המלצות להתנהגות

המלצות להתנהגות בבריטניה

להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים בבריטניה.
ביקור בכנסיות: בביקור בכנסייה או במנזר יש להימנע מלבוש חשוף. אם אתם נקלעים לכנסייה בשעת מיסה, נהגו בכבוד באירוע. אל תשוטטו ואל תצלמו. התנהגות כ"תייר" בזמן תפילה נחשבת לבוטה.
רישום במלונות: מלונות חייבים למסור לרשויות את פרטי הדרכון של כל אורחיהם. בעת הכניסה למלון תידרשו להציג את הדרכונים ולמלא טפסים. עליכם להמתין בלובי עד להחזרת הדרכונים מפקידי הקבלה.
טיפים: נהוג לתת טיפים לסבלים (כ-2 ליש"ט לכל מזוודה), לחדרנים (כ-1 ליש"ט ליום), לנהגי מוניות (6-4 ליש"ט, בהתאם לאורך הנסיעה). במסעדות המחיר כולל גם את התשר, אך אפשר להוסיף עליו אם תרצו להודות על שירות טוב (כ-5% בבתי קפה ומסעדות רגילות. במסעדות פאר נהוג להשאיר טיפ גבוה יותר).

מצבי חירום

מצבי חירום בבריטניה

כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל בבריטניה.
טלפונים בחירום: מספר הטלפון לשירותי חירום בבריטניה הוא 999 או 112. לקבלת עזרה מהמשטרה בנסיבות שאינן חירום יש לחייג למספר 101.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.

אוקספורד, אנגליה

אוקספורד

אוקספורד (Oxford), הנמצאת במרחק של כ-80 קילומטר מלונדון, היא מקום מושבה של אוניברסיטת אוקספורד, שיחד עם קיימברידג' נחשבת לאחד מהמוסדות האקדמיים החשובים בעולם. האוניברסיטה העתיקה נוסדה ככל הנראה במאה ה-11, והיא מורכבת מכמה מוסדות ומ-39 קולג'ים. היוקרתי שבקולג'ים הוא כרייסט צ'רץ' (Christ Church), ששימש כאתר צילומים לכמה סצנות בסרטי הארי פוטר. לאוניברסיטה משתייכים כמה מוזיאונים מעניינים שאפשר לבקר בהם. אתר מעניין נוסף הוא מגדל קרפקס (Carfax) מהמאה ה-13. בכל שנה, בסוף חודש מרץ או תחילת אפריל, מתקיים בנהר התמז העובר בעיר מרוץ חתירה בסירות.

באת', אנגליה

באת'

באת' (Bath), עיר המרחצאות הקדומה שעל שמם היא קרויה, נמצאת בדרום-מערב אנגליה. העיר נוסדה לפני כאלפיים שנה כעיר רומית. המרחצאות הרומים (The Roman Bath), שטמפרטורת המים שלהם מגיעה ל-46.5 מעלות, נמצאים ליד כנסיית באת' (Bath Abbey). אתר המרחצאות הרומי השתלב עם בנייה מאוחרת יותר. כך למשל "חדר המשאבות" (The Pump Room) הוא מבנה מהמאה ה-18. הסופרת ג'יין אוסטן התגוררה בעיר במשך כמה שנים, ובעיר יש מוזיאון קטן המוקדש לה (Jane Austen Centre).

דרהם, אנגליה

דרהם

העיר דרהם (Durham) שוכנת על חצי-אי סלעי ונהר וויר (Weer) מקיף אותה. העיר נוסדה בסוף המאה ה-10 ושימשה מגן מפני הסקוטים. הקתדרלה הבנויה בסגנון רומנסקי הוקמה במאה ה-11.

יורק, אנגליה

יורק

יורק (York) היא עיר עתיקה במחוז צפון-יורקשייר שבצפון אנגליה. היא נוסדה כיישוב הרומי אבורקום בשנות ה-70 לספירה. כאן הוכתר במאה ה-4 הקיסר קונסטנטינוס הגדול. חומות העיר העתיקה בנויות על תווי הביצורים של היישוב הרומי. קתדרלת יורק, הכנסייה הגדולה ביותר באנגליה, נבנתה בסגנון גותי והוקמה בכמה שלבים החל מהמאה ה-12. העיר העתיקה מייצגת את התבנית העירונית שהייתה נהוגה באנגליה בימי הביניים – בתי עץ בני שלוש קומות ומעברים מקורים בקומות התחתונות. התואר "הדוכס מיורק" הוא אחד החשובים באצולה הבריטית, והעיר ומדינת ניו יורק שבארצות הברית מכונות על שמו של הדוכס מיורק. בזמן מסעי הצלב, בשנת 1190, המון מוסת צר על מצודת קליפורד שבעיר, שם התבצרו חלק מיהודי יורק. ליהודים ניתנה ברירה – להתנצר או למות. רוב המתבצרים התאבדו (או הרגו אלה את אלה), כמה מהם נרצחו בידי הפורעים וכמה נתפסו ונמכרו כעבדים.

לונדון בירת אנגליה

לונדון

ההיסטוריה של לונדון בירת אנגליה התחילה עם הכיבוש הרומי, כאשר יוליוס קיסר פלש לבריטניה ובעקבותיו קמה עיר קטנה ובעלת נמל באזור הדרומי של נהר התמז. לאחר הכיבוש הנורמני ב-1066 הפכה לונדון לבירת הממלכה. בתקופה זו נוצרים שני האזורים החשובים של העיר: המרכז המסחרי (The City) ומרכז הממשל (Westminster). במאה ה-16 הרנסנס פורח תחת מלכי טיודור. זוהי לונדון של הנרי השמיני ושל המלכה אליזבת, התקופה של פרנסיס דרייק ושל שייקספיר, תיאטרון הגלוב וארמון המפטון קורט. במאה ה-17 התחוללה מלחמת אזרחים ולאחריה עלו הפוריטנים תחת קרומוול והמלכות הוחזרה. במאה ה-18 לונדון הופכת למרכז כלכלי. אנשי האצולה וסוחרים עשירים בנו אחוזות וגנים, ואדריכלים נתנו לעיר את עיצובה המונומנטלי. המאה ה-19 היא תקופתה של המלכה ויקטוריה, המאופיינת בפיתוח התעשייה, בהקמת הרכבת והמטרו הראשון בעולם, בבנייתם של אולם אלברט המלכותי והמוזיאונים הראשונים ועוד. לאחר מלחמת העולם השנייה שינתה לונדון של המאה ה-20 את פניה, וגורדי שחקים ומבני ציבור החלו מפארים את העיר. משנות ה-80 לונדון הופכת למרכז של אמנות, תיאטרון וארכיטקטורה.

לייק דיסטריקט, אזור האגמים באנגליה

לייק דיסטריקט

אזור האגמים (Lake District) נמצא בצפון-מערב אנגליה בסמוך לגבול. באזור כולו יש 16 אגמי מורנה מתקופת הקרח האחרונה. האזור הפך פופולרי בשלהי המאה ה-18 ובמאה ה-19, בעקבות התנועה הרומנטית וחיבתה לטיולים בטבע, והוא מושך אליו רבבות תיירים מדי שנה. קבוצת "משוררי האגמים" ובראשה המשורר האנגלי ויליאם וורדסוורת', שביתו נמצא לחופו של אגם גרסמיר, מזוהה עם אזור האגמים. הפארק הלאומי אזור האגמים הוכרז בשנת 1951 והוא כולל בתחומי שניים מהאגמים – אגם ווסטווטר ואגם וינדרמייר. עוד כולל הפארק את סקאפל פייק, הפסגה הגבוהה ביותר באנגליה (978 מטר מעל פני הים).

סטונהנג', אנגליה

סטונהנג'

סטונהנג' (Stonehenge) בדרום אנגליה הוא אחד מהאתרים הפרהיסטוריים המפורסמים ביותר בעולם. האתר מורכב מסוללת עפר המקיפה מעגל של אבנים המוצבות כמשקופים. ככל הנראה האבנים, שאין כמותן בסביבתן ולכן ברור שהובאו מרחוק, הוצבו כאן במאה ה-22 לפנה"ס. המתחם נבנה בכמה שלבים ובמשך אלפי שנים. במשך שנים עורר האתר את סקרנותם של חוקרים רבים. בשנת 1666 האתר תועד לראשונה באופן מדעי על ידי ג'ון אובריי, שאף שרטט חלק ממנו. גם היום לא ידוע למה שימש האתר, אך ההערכות הן כי שימש אתר פולחני קדום או שעון שמש. ב-21 ביוני מגיעים אל האתר אלפי מבקרים הצופים בזריחת השמש ביום הארוך ביותר בשנה.

סטרטפורד-אפון-אבון, אנגליה, מקום הולדתו של ויליאם שייקספיר

סטרטפורד-אפון-אבון

בשנת 1564 נולד בעיר סטרטפורד (Stratford-upon-Avon, סטרטפורד שעל הנהר אבון) ויליאם שייקספיר. בעיר הנמצאת במחוז ווריקשייר נותרו כמה אתרים המאפשרים לטייל בעקבות חייו של המחזאי הנודע: הבית של ג'ון הול, חתנו של שייקספיר, בית הספר שבו למד שייקספיר, הבית של אן האתוויי, אשתו של שייקספיר, לפני נישואיה, וכן כנסיית הולי טריניטי שבה קבור המחזאי. כדאי במיוחד לבקר בעיר ב-23 באפריל, יום מותו של שייקספיר, וגם יום הולדתו המשוער – אז מתקיימים בעיר אירועים רבים לכבודו.

צ'סטר, אנגליה

צ'סטר

צ'סטר (Chester) היא עיר גבול בצפון וולס ועיר הבירה של מחוז צ'שייר. העיר נוסדה כמחנה צבאי רומי בשנת 79 לספירה, ובמאה ה-18 היא הייתה לעיר תעשייתית חשובה. בתחומיה השתמרו בתים רבים מימי הביניים – בתים מעץ שקומותיהם התחתונות נשענות על עמודים היוצרים מעברים מקורים. שני אתרים מעניינים ובעלי היסטוריה ארוכת שנים הם קתדרלת צ'סטר וטירת צ'סטר, הנמצאות בקצה הדרום-מערבי של חומות העיר העתיקה.

קיימברידג', אנגליה

קיימברידג'

קיימברידג' (Camebridge) היא עיר אקדמית עתיקה, הנמצאת במרחק של כ-80 קילומטר מצפון ללונדון. העיר נוסדה כמאה שנה אחרי אוקספורד, ובמשך שנים ניטשה ביניהן תחרות על הבכורה האקדמית. היום העיר משמשת מרכז לתעשיית היי-טק.