דרכונים

דרכונים

תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לאיסלנד.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.

אשרת כניסה

אשרת כניסה לאיסלנד

אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי פטורים מהוצאת אשרת כניסה מראש לפני נסיעתם לאיסלנד. אישור כניסה ל-90 יום יונפק בלי תשלום בעת הכניסה לאיסלנד.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לאיסלנד עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.

בריאות וחיסונים

בריאות וחיסונים בטיול לאיסלנד

אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.

ביטחון אישי

ביטחון אישי באיסלנד

איסלנד היא ארץ בטוחה למטיילים בכלל ולישראלים בפרט.
נהיגה באיסלנד: אם אתם מתכוונים לנהוג, עליכם להצטייד ברישיון הישראלי שלכם (רישיון הפלסטיק). אין צורך להצטייד ברישיון נהיגה בינלאומי. הנהיגה באיסלנד היא מצד ימין. יש לנהוג עם אורות דלוקים בכל יום מימות השנה. המרחק בין מקום יישוב אחד למשנהו הוא גדול והנהיגה אורכת הרבה יותר שעות ממה שנדמה מלכתחילה. יש להקפיד לתדלק את הרכב בתכיפות בשל מיעוט תחנות הדלק בדרך. הדרכים באיסלנד צרות ומתפתלות ובאזורים מסוימים הן אינן סלולות. חל איסור מוחלט על נסיעה בדרכים שאינן מסומנות ומשולטות. הדרכים ההרריות, שברובן אינן סלולות, דורשות רכב 4X4. דרכים אלו משולטות באות F. הדרכים באזור ההר לא עבירות החל מאמצע ספטמבר ועד סוף חודש יוני. יש לנהוג בזהירות רבה על עפר, חצץ וקטעי דרך המוצפים במים או מכוסים בקרח. יש להקפיד לנסוע במהירות המותרת ובערנות מוגברת. מספר רב של תאונות נגרם כתוצאה מהתנגשות בכבשים. נהיגה בעונת החורף (מ-1 בנובמבר עד 14 באפריל) מחייבת שימוש בצמיגים מיוחדים.
ביטוח לכיסוי נזקים: יש לשכור רכב התואם את מסלול הטיול שלכם, גם מבחינת התאמת הרכב לתנאי הדרך וגם מבחינת תנאי השכירות, שכן חלק מחברות ההשכרה מגבילות את השימוש ברכב לדרכים סלולות בלבד. הצטיידו בביטוח עם כיסוי מקסימלי לכל מקרה של נזק שעלול להיגרם לרכב. חילוץ רכב מאזור נידח עלול לעלות סכום נכבד. בנוסף, לעיתים מתחוללות סופות מקומיות של חול ואפר. נהגים רבים נדרשים לשלם על הנזקים שנגרמו לרכב בשל סופות.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לאיסלנד. עם זאת יודגש שאיסלנד, כמו שאר אירופה, עלולה להיות יעד לטרור. נדרשת ערנות מוגברת במהלך השהייה בחו"ל. עליכם להיות קשובים לעדכונים בתקשורת המקומית ולהישמע להנחיות גורמי הביטחון במקום.

מזג אוויר

מזג אוויר באיסלנד

אקלים: האקלים באיסלנד תת-ארקטי והוא מאופיין בחורף ארוך וקר וקיץ קצר וקריר. בחלק הדרומי והמערבי ניכרת השפעה של זרמים אוקיאניים העוברים בקרבת החוף וממתנים את הטמפרטורות. עיקר השטח של איסלנד, הכולל את כל האזור המזרחי, הצפוני והמרכזי מאופיינים בתנאי האקלים הקשים של טונדרה. באזורים הדרומיים ומערביים משרע הטמפרטורות מתון והוא נע בין 0 מעלות צלזיוס בחורף ל-20 מעלות צלזיוס בקיץ. להבדיל, בקצה הצפוני של איסלנד הטמפרטורות בחורף יורדות למינוס 25 מעלות צלזיוס ובקיץ מגיעות ל-12 מעלות. כמעט שלא יורד שלג באיסלנד, אבל גשם יורד בכל עונות השנה. בחורף נושבות לעיתים רוחות קוטב מקפיאות.
שעות אור: בשל מיקומה הצפוני של איסלנד יש הבדלים קיצוניים בשעות האור והחושך בעונות השונות. בעוד שבשיא הקיץ איסלנד נהנית מכ-23 שעות של אור ולזמן קצר אפילו 24 שעות אור, בשיא החורף מספר שעות האור יורד ל-4 שעות ביום. עונות המעבר, אביב וסתיו, זוכות ל-12 שעות של אור ביום.
שינויי מזג אוויר מהירים: עליכם להביא בחשבון שמזג האוויר באיסלנד נתון לשינויים פתאומיים ומהירים, ויש להיערך לכך מבחינת תוכנית הטיול והלבוש.
עונת הטיולים המומלצת: העונה המומלצת לטיול באיסלנד היא בחודשים החל מאמצע יוני עד סוף אוגוסט. אבל, גם בחודשים הללו, כמו בכל שאר השנה, מזג האוויר הוא הפכפך ויום שמש יכול להפוך לקר וגשום ברגע.
עונות השנה ברייקיאוויק:
▪ אביב – אפריל-יוני: קר וגשום. כ-12 שעות אור. הטמפרטורות עולות מסביבות 5 מעלות באפריל ל-10 מעלות במאי. הגשמים נחלשים מעט. כמות משקעים כ-60 מ"מ בחודש.
▪ קיץ – יולי-אוגוסט: קריר, גשום והמון שעות אור. טמפרטורות ממוצעות: 13 מעלות צלזיוס. כמות משקעים כ-60 מ"מ בחודש.
▪ סתיו – ספטמבר-אוקטובר: קר וגשום. כ-12 שעות אור. טמפרטורות יורדות ההרגה מ-11 מעלות בספטמבר ל-7 מעלות צלזיוס באוקטובר. כמות משקעים כ-80 מ"מ בחודש.
▪ חורף – נובמבר-מרץ: קר מאוד, גשום ומעט מאוד שעות אור. הטמפרטורות יורדות בשיא החורף (בדצמבר) לסביבות 0 מעלות צלזיוס. לעיתים נושבות רוחות קוטביות עזות. כמות משקעים כ-80 מ"מ בחודש.

שעון

השעה באיסלנד

אזורי זמן באיסלנד: השעה אחידה בכל רחבי איסלנד.
שעון קיץ באיסלנד: איסלנד אינה מנהיגה שעון קיץ.
הפרשי שעות בין ישראל לאיסלנד: השעה באיסלנד מאחרת אחרי בישראל בשעתיים (GMT+0). בתקופת שעון הקיץ בישראל הפרש השעות גדל בשעה ועומד על שעון ישראל פחות 3 שעות.

כסף

כסף באיסלנד

המטבע באיסלנד: כתר איסלנדי (Icelandic Krona).
הוצאות צפויות במהלך הטיול: איסלנד יקרה וההוצאות במהלך הטיול גבוהות מאוד. הערכת ההוצאות הצפויות תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: אנחנו ממליצים להצטייד בשני אמצעי תשלום – מזומן וכרטיס אשראי:
▪ כרטיס אשראי: מומלץ להסתמך בעיקר על תשלומים באמצעות כרטיסי אשראי. השימוש בכרטיסים זמין בכל מקום וגם מתאים לתדלוק עצמי מעבר לשעות הפעילות של תחנות הדלק.
▪ מזומן: בצד כרטיס האשראי מומלץ להצטייד מראש גם בכסף מזומן לכל מקרה שאי אפשר להשתמש בכרטיס האשראי. מומלץ להצטייד בשטרות של אירו, דולרים, או בלירות שטרלינג ולהחליפם בעת הכניסה לאיסלנד.

אוכל ושתייה

אוכל ושתייה באיסלנד

מים: אפשר לשתות מי ברז באיסלנד בלי חשש.
ארוחות בטיול לאיסלנד: המטבח האיסלנדי מגוון דיו. מרכיבים עיקריים בתפריט הם מנות של בשר כבש ובאזורי החוף גם דגים ופירות ים. מבחר הירקות קטן ומוגש במשורה. איסלנד היא גם יצרנית אלכוהול מסוגים שונים.
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות מוגשות לעיתים כמזנון חופשי (בופה) ולעיתים בהגשה לשולחן. האיסלנדים ממעטים להגיש ירקות טריים.
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות במזנונים מהירים, במסעדות מקומיות או במרכולים – בהתאם לתוכנית הטיול בכל יום. לתשומת לבכם: האיסלנדים נוהגים לאכול צהריים בשעה 12:00.יש לכוון את שעת הארוחה בהתאם.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות, בפאבים או במלונות.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני. לתשומת לבכם: מבחר המנות הצמחוניות דל והוא יותר "אוכל ללא בשר" מאשר אוכל צמחוני, בהיותו כולל מעט מאוד ירקות.
מזון מיוחד בטיול לאיסלנד: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.

מלונות

מלונות באיסלנד

איסלנד מציעה מבחר של מלונות מודרניים, בעיקר בעיר רייקיאוויק, ומלונות קטנים ונוחים בצדי הדרכים. חלק מהמלונות משמשים בתקופת החורף כמעונות סטודנטים ומוסבים בתקופת הקיץ למלונות לתיירים.
מיזוג אוויר במלונות: ברוב המלונות אין מערכת מיזוג האוויר בחדרים, אבל מזג האוויר באיסלנד מתון.
חדרים זוגיים: בחדרים הזוגיים באיסלנד יש בדרך כלל שתי מיטות, ולא מיטה זוגית גדולה.
חדר ליחיד: בחלק מהמלונות החדר ליחיד הוא קטן ומוצעת בו מיטת יחיד.
סבלות במלונות: בחלק מהמלונות יש שירותי סבלות, ובחלק לא. לפיכך, עליכם להיות ערוכים לשתי האפשרויות: מומלץ להשתמש במזוודה בעלת גלגלים, ולהעלות אותה או להורידה בכוחות עצמכם.

טיסות

טיסות לאיסלנד

כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות הבינלאומיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.
טיסות פנים: יש כמה טיסות פנים שיכולות לקצר מרחקים ולחסוך נסיעות משעממות. עם זאת, מזג האוויר הוא גורם חשוב וייתכנו איחורים בטיסות אלה.

תקשורת

תקשורת באיסלנד

קידומת בינלאומית: הקידומת של איסלנד היא 354.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: לתשומת לבכם קליטת טלפונים סלולריים מוגבלת בעיקר לאזורים מיושבים. מומלץ לרכוש מראש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: באזורים העירוניים הנגישות ל-Wi-Fi באיסלנד נפוצה מאוד. בתי קפה, מסעדות ומלונות מציעים כיום גלישה חינם ללקוחותיהם. המלונות מאפשרים גלישה בלי תשלום לעיתים רק בלובי ולעיתים בחדרים. עם זאת, באזורים נידחים הנגישות מוגבלת, אם היא בכלל קיימת, והגישה נעשית בעיקר מהלובי.
גלישה באמצעות הרשת הסלולרית: הגלישה דרך הרשת הסלולרית היא בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. אם תעדיפו להימנע מגלישה מקרית בתשלום – תאמו עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שתשהו בחו"ל.

צילום

צילום באיסלנד

בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים רבים מופיעות הנחיות משולטות בנוגע לצילום, שלעיתים אוסרות על שימוש בפלאש ולעיתים אוסרות על צילום בכלל. יש לכבד זאת. אם יש ספק לגבי הרשות לצלם – אנא בדקו זאת עם בעלי התפקיד במקום.

חשמל

חשמל באיסלנד

220 וולט, השקעים הם על פי התקן האירופי (שני פינים עגולים עבים או דקים).

המלצות להתנהגות

המלצות להתנהגות באיסלנד

להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים באיסלנד.
ביקור בכנסיות: בביקור בכנסייה או במנזר יש להימנע מלבוש חשוף. אם אתם נקלעים לכנסייה בשעת מיסה, נהגו בכבוד באירוע. אל תשוטטו ואל תצלמו.
בפאבים: בפאבים שבהם יש הופעה של הרכב מוזיקלי לא משלמים על ההופעה. הדרך של הלקוחות להודות למקום על ההופעה היא להזמין משקאות מהבר או מנות מהמטבח.
טיפים: נהוג לתת טיפים לסבלים (2-1 אירו לכל מזוודה), לחדרנים (2-1 אירו ליום), למלצרים (12.5-10% ממחיר הארוחה, ותוספת אם תרצו להודות על שירות טוב. לעיתים השירות כלול בחשבון) ולנהגי מוניות (טיפ קטן של עיגול הסכום כלפי מעלה).

מצבי חירום

מצבי חירום באיסלנד

פגעי טבע באיסלנד: איסלנד חשופה למגוון סיכונים של פגעי טבע, ובהם רעידות אדמה והתפרצויות וולקניות. הרשות המטאורולוגית האיסלנדית עוקבת אחר מוקדי הסיכון ובמידת הצורך משדרת אזהרות בכל אמצעי התקשורת. במקרה של התראה יש לפעול לפי הנחיות הרשויות המקומיות.
▪ רעידות אדמה: איסלנד ממוקמת באזור פעיל מאוד מבחינה סיסמית, ורעידות אדמה הן עניין יומיומי. בכל חדר במלון תמצאו הוראות להתנהגות במקרה של רעידת אדמה.
▪ הרי געש: באיסלנד יש עשרות הרי געש פעילים, הנתונים במעקב מתמיד.
כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
טלפונים בחירום: מספר הטלפון לשירותי חירום באיסלנד הוא 112.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.