דרכונים

דרכונים

תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לנפאל.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 3 עמודים ריקים בדרכון.

אשרת נפאל

אשרת כניסה לנפאל

אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי אינם נדרשים להצטייד באשרת כניסה לנפאל לפני נסיעתם. אשרת כניסה תונפק בעת הכניסה לנפאל (בשדה התעופה של קטמנדו או במעברי הגבול היבשתיים), באחת מהאפשרויות הבאות:
▪ אשרת טרנזיט: אשרת כניסה לכניסה אחת לתקופה מקסימלית של עד 3 ימים תונפק, ללא תשלום, בעת הכניסה לנפאל. עליכם להצטייד בדרכון ובתמונת דרכון ולמלא טופס בקשת אשרה בעת הכניסה.
▪ אשרת כניסה רגילה: מטיילים שמתכננים לשהות בנפאל מעבר ל-3 ימים נדרשים להנפיק אשרה רגילה. עליכם להצטייד בדרכון ובתמונת דרכון ולמלא טופס בקשת אשרה בעת הכניסה לנפאל. האשרה תונפק בתשלום מזומן, בדולרים אמריקאיים או ברופיות נפאליות, בתעריפים המשתנים לפי משך השהייה בנפאל:
- אשרת כניסה למשך 15 ימים – בעלות של 30 דולר אמריקאי במזומן.
- אשרת כניסה למשך 30 ימים – בעלות של 60 דולר אמריקאי במזומן
- אשרה כניסה למשך 90 ימים – בעלות של 180 דולר אמריקאי במזומן.
אפשר להאריך את האשרות במשרדי ההגירה בקטמנדו ופוקארה עד למשך מצטבר מקסימלי של 150 ימים בשנה.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לנפאל עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות הדרכון. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה, ונסייע לכם בבירור הנושא.

בריאות וחיסונים

בריאות וחיסונים בטיול לנפאל

אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.

ביטחון אישי

ביטחון אישי בנפאל

נפאל היא מדינה ידידותית לישראלים, ומטיילים יכולים לטייל בה בתחושת ביטחון גבוהה. עם זאת מטיילים רבים מגיעים לנפאל לטיולי טרקים בהימלאיה הגבוהה. יש להיערך לטרקים בתשומת לב רבה ולהביא בחשבון תכנון מדוקדק ולשמור על כללי התנהגות מתאימים. לתכנון טרק אנחנו ממליצים להיעזר בדף "המלצות להתנהגות בטרקים".
טיולים רגילים בנפאל: כל הטיולים בנפאל, להוציא טיולים הכוללים טרקים בהימלאיה הגבוהה, נערכים בגבהים של 1,000–1,400 מטר מעל פני הים. בגבהים אלו לא נדרשת היערכות מיוחדת לגבי התמודדות עם הגובה.
התמודדות עם גובה רב – בטיולים להימלאיה הגבוהה: הטרקים בנפאל כוללים טיפוס לגבהים של 3,000 מטר ומעלה. בתנאים אלו יש להביא בחשבון את בעיית ההתמודדות עם הגובה. למידע מפורט על טיולים במקומות שגובהם יותר מ-3,000 מטר ראו פרטים בסעיף "מצבי חירום" להלן.
המלצות לגבי התארגנות ליציאה לטרקים: להמלצות מפורטות יש להיכנס לדף המלצות להתנהגות בטרקים באתר הבית של "אדמה מסעות וטיולים".
סגירת מסעדות וברים: ברים ומסעדות נדרשים, על פי חוק, לסגור בחצות. סועדים שנשארים בתוך מסעדה או בר אחרי חצות, גם אם דלתותיהם סגורות, מסתכנים במעצר.
חציית כבישים: הנהיגה בנפאל היא בצד שמאל ועליכם לחצות כבישים במשנה זהירות.
נהיגה בנפאל: איננו ממליצים לנהוג ברכב בנפאל. הנהיגה בצד שמאל, איכותם הירודה של הכבישים, היעדר שילוט מתאים, הנהיגה בכבישים הרריים מפותלים וצרים – כל אלו הופכים את הנהיגה בנפאל לתובענית ולעתים אף למסוכנת. מומלץ לשקול לשכור רכב עם נהג מקומי שמתמצא היטב באזור הטיול.
הפגנות: הפגנות עשויות להתארגן בתוך זמן קצר. ההפגנות שקטות בדרך כלל, אך הן עלולות להידרדר לאלימות. עליכם לשמור מרחק מכל הפגנה.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לגבי נפאל. למידע מעודכן על אזהרות המסע לנפאל, טיבן וחומרתן – עליכם להיכנס ולבדוק באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר משרד החוץ.

מזג אוויר

מזג אוויר בנפאל

אקלים: נפאל היא הררית עם הבדלי אקלים ניכרים בהתאם להפרשי הגובה בין חבלי הארץ השונים. בשיפוליה הדרומיים והנמוכים של נפאל, הנושקים לעמקים הגדולים של נהר הגנגס, שורר אקלים טרופי למחצה עם טמפרטורות גבוהות. להבדיל, בחלקה הצפוני של הארץ, בגבול עם טיבט, פסגות ההימלאיה מתנשאות לגבהים של 8,000 מטר ומעלה מעל פני הים. אזורים אלה מאופיינים באקלים קוטבי עם טמפרטורות נמוכות ואדמה קפואה. בין שני הקצוות הללו ממוקמים עמקי הביניים המגיעים לגבהים של 1,500-1,000 מטר מעל פני הים. חבלי ארץ אלה מאופיינים באקלים ממוזג עם טמפרטורות נוחות ברוב ימות השנה, למעט החורף שהוא קר.
עונות השנה בנפאל: האקלים בנפאל מחולק ל-4 עונות, אם כי הטמפרטורות והמשקעים מושפעים במידה רבה מהבדלי הגובה בין אזורים שונים ולא רק מחילופי העונות.
▪ חורף (דצמבר–אמצע מרץ): עונה קרה ויבשה. באזורים נמוכים (כגון קטמנדו ופוקארה) קריר, באזורי הביניים (מעל גובה 2,000 מטר) קר, ובגבהים מ-3,000 מטר ומעלה קר מאוד. עונת החורף היא עונה יבשה וכמעט לא יורדים בה גשמים, אך בהרים (בגבהים שמעל 3,000 מטר) יכולות להתחולל סופות שלגים בודדות.
▪ אביב (אמצע מרץ–מאי): הטמפרטורות עולות והופכות לנוחות, השלג מפשיר וההימלאיה פורחת. באזורים נמוכים חם, באזורי הביניים מזג האוויר נוח, ובגבהים של 3,000 מטר ומעלה הימים קרירים ונעימים והלילות קרים מאוד. האביב הוא בעיקרון עונה לא גשומה, אך באזורים הגבוהים יכולות להתחולל סופות שלגים בודדות.
▪ מונסון (יוני–תחילת אוקטובר): עונת המונסון. חם ורטוב. בגבהים הנמוכים (עד 3,000 מטר) יורדים גשמים ולעתים גורמים לשיטפונות ולסגירת כבישים. מעל גובה של 3,000 מטר מעל פני הים יכולות להתחולל סופות שלגים.
▪ סתיו (אמצע אוקטובר–נובמבר): עונה יבשה וקרירה. באזורים נמוכים הטמפרטורות נוחות, באזורי הביניים קריר ובגבהים שמעל 3,000 מטר קריר ונעים בשעות היום, אך הלילות קפואים. עונת הסתיו מלווה בגשמים בודדים.
העונות המומלצות לטיול הן האביב (אמצע מרץ– מאי) והסתיו (אוקטובר–נובמבר).
מזג אוויר בקטמנדו:
▪ חורף (דצמבר–אמצע מרץ): עונה יבשה וקרה. גשמים פזורים יורדים מדי פעם. טמפרטורות ממוצעות: 17 מעלות צלזיוס באמצע היום ו-2 בשעות הלילה.
▪ אביב (אמצע מרץ–מאי): עונה נוחה ונעימה. הטמפרטורות עולות לסביבות 26 מעלות צלזיוס בשעות היום. גשמים מועטים.
▪ מונסון (יוני–תחילת אוקטובר): עונה גשומה. טמפרטורות עולות לסביבות 28 מעלות צלזיוס בשעות היום. הגשמים הולכים וגוברים ומגיעים ל-250 מ"מ גשם בחודש.
▪ סתיו (אמצע אוקטובר–נובמבר): עונה נוחה ונעימה. הגשמים כמעט נפסקים. הטמפרטורות יורדות לסביבות 20 מעלות צלזיוס בשעות היום.

שעון

השעה בנפאל

אזורי זמן בנפאל: השעה אחידה בכל רחבי נפאל.
שעון קיץ בנפאל: נפאל אינה מנהיגה שעון קיץ.
הפרשי שעות בין ישראל לנפאל: השעה בנפאל מקדימה את השעה בישראל ב-¾ 3 שעות (GMT+ 5¾). בתקופת שעון הקיץ בישראל הפרש השעות מצטמצם בשעה והוא עומד על שעון ישראל ועוד ¾2 שעות).

כסף

כסף בנפאל

המטבע בנפאל: רופי נפאלי (Nepalese Rupee). שערי המטבע משתנים לעתים תכופות ועדכונם יימסר בעת פגישת התדרוך שתיערך לפני היציאה לטיול.
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: מומלץ להצטייד בדולרים אמריקאיים. יש להצטייד בשטרות מהסוג החדש. אי אפשר להחליף שטרות קרועים, מקושקשים, מסומנים או ישנים.
איסור החלפת רופיות הודיות על ידי זרים: על פי הנחיות הבנק המרכזי של נפאל מטיילים שאינם בעלי דרכון הודי אינם רשאים להשתמש ברופיות הודיות בנפאל. מטיילים העוברים על החוק מסתכנים בקנס או מאסר.
כרטיס אשראי: השימוש בכרטיסי אשראי הוא נדיר למדי ואין להתבסס עליו כאמצעי תשלום עיקרי.

אוכל ושתייה

אוכל ושתייה בנפאל

מים: יש להימנע לגמרי משתיית מי ברז. בעת שתיית משקאות קרים מומלץ להימנע מהוספת קרח.
משקאות אחרים: המשקה הנפוץ ביותר בנפאל הוא תה. למעט במלונות ובמסעדות נבחרות כמעט אין להשיג קפה איכותי בנפאל.
המטבח הנפאלי: רוב הנפאלים הם הינדואים. לפיכך אין זה מפתיע שלמטבח הנפאלי דמיון ניכר למטבח הצפון הודי. בדומה למטבח ההודי גם הנפאלי מציע מבחר גדול של תבשילי ירקות, בשרים, קטניות ותבשילי אורז. התבשילים מתובלים בתבלינים חריפים בנדיבות. להבדיל, באזורים הגבוהים של ההימלאיה שבהם חיה אוכלוסייה בודהיסטית-טיבטית מבחר הירקות הולך ומצטמצם והאורז מוחלף בתבשילים המבוססים על תפוחי אדמה או על שיבולת הררית. האוכל חדגוני ומתובל בעיקר במלח.
אוכל צמחוני בנפאל: לנפאלים מודעות רבה לסוגיית הצמחונות. האוכל הצמחוני טעים, זמין ומוגש בכל מקום.
אוכל רחוב בנפאל: אוכל הרחוב הנפאלי טעים, אך הוא מיוצר בתנאים סניטריים ירודים. לאור זאת מומלץ להתאפק ולהימנע מאכילתו.
ארוחות בטיול לנפאל:
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה. במלונות המודרניים המזנון עשיר ומגוון ובמלונות הקטנים (כגון האוולי) המבחר מצטמצם. במלונות הממוקמים באזורים נידחים ארוחת הבוקר המוגשת היא אנגלית – טוסטים, ריבה, חמאה, ביצים קשות ומעט ירקות.
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות חפוזות במסעדות מקומיות בצדי הדרך. רצוי להימנע מאכילת ירקות לא מבושלים.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות.
אוכל בטרקים: האוכל שהוגש בטרקים היה, עד לפני שנים ספורות, דל ולא מגוון. הטרקיסט האורח היה אוכל מסירו של המארח, ושניהם הסתפקו במה שגדל בשדותיו הדלים של הכפר. בשנים האחרונות חל שיפור ניכר בתחום הזה ובתי הארחה רבים החלו לגוון את התפריט – חביתות, פסטות, פשטידות ועוגות החלו להופיע על שולחנם של המארחים. המבחר עדיין אינו גדול אך בהחלט הופך את האוכל בטרק לסביר.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול לנפאל: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה) מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים המיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.

מלונות

מלונות בנפאל

סוגי המלונות: בערים הגדולות בנפאל אפשר לבחור במגוון מלונות מודרניים ובתי הארחה נוחים. להבדיל, באזורי הטרקים בהימלאיה הגבוהה הנפאלים מציעים בדרך כלל רק בתי הארחה, חלקם נוחים, אחרים בסיסיים מאוד. בטרקים קבוצתיים נהוג להסתמך על מאהל פרטי שמוקם לטובת הקבוצה.
מלונות מודרניים: מצוידים בכל אביזר מודרני שמוכר ממלונות אחרים בעולם, והם מציעים מבחר שירותים כדוגמת ספא, חדר כושר, בריכת שחייה, שירות חדרים 24/7 ועוד.
בתי הארחה: בתי הארחה הם צורת המגורים המקובלת באזורים כפריים במרומי הרי ההימלאיה. המגורים ברוב בתי ההארחה צנועים מאוד, הלינה לעתים בחדרים משותפים (דורמיטוריס), השירותים בחוץ ואין מקלחת כלל. בשנים האחרונות הוקמו בחלק ממסלולי הטרקים בתי הארחה המציעים תנאים מעט טובים יותר, כמו חדרים פרטיים, חימום בחדר, שירותים צמודים ולעתים גם מקלחת חמה.
אוהלים: בטרקים הנערכים בקבוצות או באזורים נידחים אנחנו נוהגים להקים מחנה אוהלים שמוקם במיוחד עבור קבוצת המטיילים שלנו. הלינה נעשית באוהלי סיירים נוחים. המאהל מצויד בשירותי שדה ובאוהל מטבח.

טיסות

טיסות לנפאל

כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות הבינלאומיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
טיסות פנים בנפאל: מערך טיסות הפנים בנפאל מקשר את הערים העיקריות – קטמנדו, פוקארה, נפאלגאנג' וכדומה – זו עם זו. מכל אחת מהן יוצאות גם טיסות המקשרות את הערים הגדולות עם אזורים נידחים במרומי ההימלאיה. הטיסות לתוך ההימלאיה נערכות במטוסים קטנים וקיומן מותנה בתנאי מזג אוויר מיטביים. על המטיילים להביא בחשבון שייתכנו שיבושים בלוחות הזמנים של הטיסות הללו ושהן יכולות להתאחר או להתבטל לגמרי בשל תנאי מזג אוויר.
כבודה בטיסות פנימיות: בטיסות פנים משקל הכבודה הנמסרת מוגבל ל-15 ק"ג. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.

תקשורת

תקשורת בנפאל

קידומת בינלאומית: הקידומת של נפאל היא 977.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ על מנת שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: רשת הסלולר פרושה בעיקר בערים ובעיירות העיקריות. רוב אזורי הטרקים ואזורים נידחים ודלילי אוכלוסין אחרים כמעט שאינם מכוסים על ידי הרשת הסלולרית, למעט עיירות וכפרים גדולים במיוחד. מומלץ לרכוש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בערים הגדולות ובאזורי התיירות העיקריים בנפאל נעשית בהדרגה נפוצה יותר ויותר. מסעדות ומלונות מציעים כיום גלישה חינם ללקוחותיהם. במלונות הגלישה היא בקומת הלובי. הגלישה בחדרי המלון בחלק מהמלונות היא חינם, ובאחרים בתשלום.
גלישה באמצעות Wi-Fi או באמצעות הרשת הסלולרית: בעוד הגלישה דרך Wi-Fi היא בחינם, הגלישה דרך הרשת הסלולרית נעשית בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. לחלופין, אם אתם רוצים להימנע מגלישה מקרית בתשלום עליכם לתאם עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שאתם שוהים בחו"ל.

צילום

צילום בנפאל

צילום בני אדם: הנפאלים בעיקרון נהנים להצטלם, אך הם יכולים לעתים לדרוש באמצעות מילים או שפת גוף שלא לצלם אותם. עליכם לכבד את רצונם. אחדים גם דורשים כסף עבור הצילום, וגם את זה יש לכבד, ואם צילמתם אותם – עליכם לשלם.
צילום במקדשים: במקדשים ספורים חל איסור צילום בתחומי המקדש. במקרה כזה מופיעות הנחיות ברורות האוסרות את הצילום מכול וכול. עם זאת ברוב המקדשים בנפאל מותר לצלם בלי הגבלה, למעט פסלי האלים בקודשי הקודשים, שאותם בדרך כלל אסור לצלם. יש לכבד זאת, בין אם קיים או לא קיים שילוט מתאים. אם אין הנחיות ברורות, פנו לבעלי תפקיד הנוכחים במקום ובררו עמם אם אתם רשאים לצלם.
צילום מתקנים רגישים: יש להימנע בתוקף מצילום מתקנים רגישים כגון מוסדות ממשלתיים, מחנות צבא, שדות תעופה, תחנות גבול, סכרים, גשרים, אנשי צבא ומשטרה וכדומה.

חשמל

חשמל בנפאל

החשמל בנפאל: הוא 220 וולט, 50/60 הרץ.
שקעים בנפאל: הנפאלים משתמשים בשלושה סוגי שקעים: בראשון יש 2 פינים עגולים (זהה לשקע אירופי). השני זהה לקודם (2 פינים עגולים) ובתוספת פין שלישי עבה מאוד להארקה. השלישי זהה לקודם (3 פינים עגולים), אך הפינים עבים מהרגיל.

המלצות להתנהגות

המלצות להתנהגות בנפאל

קוד ההתנהגות הנפאלי שונה מאוד מזה הישראלי. הנה כמה כללים להתנהגות שמן הראוי לאמץ מתוך כבוד למארחים וגם כדי לחוות טוב יותר את אורח החיים בנפאל.
קוד לבוש: נפאל היא מדינה שמרנית, ומטיילים נדרשים להתלבש בלבוש צנוע. יש להקפיד על קוד לבוש זה במיוחד אם אתם מבקרים באתרים בעלי אופי דתי. לבוש חושפני (מכנסיים קצרים או כתפיים גלויות – אצל גברים ונשים כאחד) נחשב בוטה וייתכן שגם יגרור איסור כניסה למקומות מקודשים.
איסור כניסה למקדשים: בכמה מקדשים הינדואיים הכניסה אליהם מותרת רק לבני דת הינדו. יש לכבד את האיסור.
הקפת מבנים באתרים בודהיסטיים: בעת הקפת מבנים או חפצים מקודשים במקדשים בודהיסטיים ההליכה נעשית עם כיוון השעון.
חליצת נעליים: בעת ביקור במקומות קדושים נדרשים המבקרים, לעתים, לחלוץ את נעליהם. אם אינכם רוצים ללכת יחפים, הצטיידו בגרביים.
הצבעה ברגליים: הרגליים הן החלק הנחות בגוף ואין לגעת בהן או להצביע על דבר באמצעותן. בעת ישיבה על הרצפה נהוג לשבת בישיבה מזרחית או לקפל את הרגליים לאחור לצד הגוף, כדי לא להפנות את כפות הרגליים לאדם שמולך או למקום מקודש.
סבלנות אין קץ: שינויים בתכנית וברמת השירותים ואיחורים בלוחות הזמנים הם עניינים שבשגרה בטיולים לנפאל. עליכם להצטייד בסבלנות ובחוש הומור על מנת להתמודד עם התקלות והשינויים. ראו זאת כחלק בלתי נפרד מחוויות הטיול וההיכרות עם הארץ המיוחדת הזאת.

מצבי חירום

מצבי חירום בנפאל

התמודדות עם גובה רב – ההימלאיה הגבוהה: בעת ביקור בהימלאיה הגבוהה (בגבהים שמעל 3,000 מטר מעל פני הים) יש להביא בחשבון את סוגיית ההתמודדות עם הגובה. בגבהים כאלה כמות החמצן באוויר מידלדלת ובשל כך עלולים להופיע תסמינים של מחלת גבהים. אנו נשתדל ליצור תנאים נוחים להתאקלמות לגובה. תנאים אלה אמורים להתאים לאנשים בעלי בריאות תקינה. מטיילים שיש ספק בלבם לגבי התמודדותם עם הגובה, נדרשים להתייעץ עם רופא טרם הרשמתם לטיול.
פגעי טבע בנפאל: נפאל חשופה למגוון סיכונים של פגעי טבע, ובהם רעידות אדמה, שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים. בכל מקרה של התראה יש לפעול לפי ההנחיות של הרשויות המקומיות.
▪ רעידות אדמה: נפאל ממוקמת באזור פעיל מבחינה סיסמית. רעידות האדמה יכולות להתרחש בכל רגע נתון.
▪ שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים: בעונת המונסון (ראו מזג אוויר לעיל) קיימת סכנה, במיוחד באזורים ההרריים, של שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים. כבישים עלולים להיחסם ואזורים שלמים יכולים להישאר מנותקים ימים רבים.
טלפון לשירותי חירום: לאזעקת כוחות הצלה במקרה חירום יש לצלצל 102.
טלפון למשטרת התיירות: בכל מקרה שנדרשת עזרה ניתן להתקשר למשטרת התיירות בקטמנדו בטלפון 01-4700750.
כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כול במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
בתי חולים: בתי החולים בנפאל אינם מצוידים במכשור רפואי מתקדם. במקרה הצורך מומלץ, לאחר קבלת עזרה ראשונה בבית חולים מקומי, להעביר את המאושפז בהקדם לבית חולים בדלהי או בבנגקוק.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש מרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896 דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.

נילגירי, רכס האנאפורנה, נפאל. צילום: ניסו  קדם

נפאל - יופי נשגב ואומללות

אחת המדינות העניות בעולם עם הטבע המרהיב ביותר על פני כדור הארץ

מאת: ניסו קדם | פורסם ב-06 באפריל 2017


שנתיים ימים חלפו מאז זעזעה רעידת אדמה חזקה את מרכז נפאל והותירה מאחוריה חורבות, כאילו לא די לה לנפאל במכאוביה ועוניה הרב. לציון אותה רעידת אדמה אנחנו מפרסמים מחדש מאמר...