דרכונים

דרכונים

תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה למצרים.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.

אשרת כניסה

אשרת כניסה למצרים

אשרת כניסה: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי נדרשים להוציא מראש אשרת כניסה למצרים. עליכם למסור לידינו דרכון, 4 תמונות דרכון עדכניות ולמלא טופס אשרה. זמן ההנפקה אורך לפחות שבועיים (ולעיתים יותר). לעיתים נדירות קורה שהשגרירות המצרית מסרבת לתת למטייל כלשהו אשרה. דחיית הבקשה נעשית ללא נימוק.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס למצרים עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.

בריאות וחיסונים

בריאות וחיסונים בטיול למצרים

אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.

ביטחון אישי

ביטחון אישי במצרים

בעת טיול במצרים יש להביא בחשבון את הדברים הבאים:
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה מטה הלוט"ר מפרסם שתי אזהרות מסע שונות לגבי מצרים: האחת, בדרגת החומרה הגבוהה ביותר ("איום קונקרטי גבוה מאוד") – מזהירה מפני ביקור בסיני, והשנייה, בדרגה נמוכה יותר ("איום קונקרטי בסיסי") – מתייחסת לגבי ביקור במצרים למעט סיני. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ. נדרשת ערנות מוגברת במהלך השהייה בחו"ל. עליכם להיות קשובים לעדכונים בתקשורת המקומית ולהישמע להנחיות גורמי הביטחון במקום.
אבטחה: אתרי התיירות במצרים מאובטחים ומטיילים ישראלים מקבלים בנוסף אבטחה צמודה לשעות היום. המטיילים נדרשים לציית להוראות המאבטחים ולפעול בהתאם להנחיותיהם.
המדבר המערבי: אנחנו ממליצים בתוקף להימנע מביקורים במדבר המערבי, ובעיקר בפינה הדרומית-מערבית של מצרים. בשנים האחרונות קרו מקרים של חטיפת תיירים בידי כנופיות שחצו את הגבול מלוב לתוך מצרים, ולאחרונה הצבא המצרי הרג בטעות תיירים שטיילו באזור ונחשדו כחברי כנופיה שחדרה למצרים.
מיקוש ממלחמת העולם השנייה: במהלך הקרבות במלחמת העולם השנייה הוטמנו מיליוני מוקשים באזור אל-עלמין. המוקש לא פונו עד עצם היום הזה. בעת ביקור באזור אל-עלמין ומרסא מטרוח' יש להימנע מירידה מהצירים ולטייל עם מדריך מוסמך המכיר היטב את האזור.
הפגנות: הפגנות יכולות להתארגן בתוך זמן קצר ולהידרדר לאלימות. עליכם לשמור מרחק מכל הפגנה.
גניבות וכייסות: שיעור הפשע במצרים הוא נמוך. עם זאת, תיירים נתקלים לעיתים בבעיה של גניבה או כייסות ובמקרים קיצוניים גם בפגיעה פיזית. מומלץ לוותר על ענידת שעונים יקרי ערך ותכשיטים, ולהצניע מצלמות, סמארטפונים ומחשבים ניידים. יש לשמור על ערנות ולהקפיד על נשיאת הדרכון, הכסף ושאר מסמכי הנסיעה בצמוד לגוף ובהשגחה מתמדת.
נשים: אישה שהולכת ברחובות בגפה עלולה למשוך תשומת לב לא רצויה מצד גברים מקומיים. לנשים עדיף להיות מלוות באנשים נוספים ולהתלבש בצורה צנועה דיה כדי לא למשוך התייחסות בוטה.
אלכוהול: מכירת אלכוהול מותרת במסעדות ובמלונות מורשים. עם זאת, אין לשתות אלכוהול מחוץ לכותלי המסעדה או המלון. שתייה בחוצות עלולה להוביל למאסר.

מזג אוויר

מזג אוויר במצרים

אקלים: האקלים ברוב מצרים הוא מדברי ויבש, למעט רצועת החוף הצפוני הזוכה לאקלים ים-תיכוני.
האקלים בקהיר:
קהיר מאופיינת באקלים מדברי יבש וחם עם טמפרטורות גבוהות ברוב חודשי השנה ומשקעים מועטים היורדים בחודשי החורף. האקלים דומה לאקלים בנגב הדרומי בישראל.
▪ חורף: דצמבר–מרץ: העונה הפחות חמה בשנה. טמפרטורות ממוצעות: 20-24 מעלות צלזיוס. יורדים גשמים ספורים.
▪ אביב: אפריל–מאי: עונה חמה ויבשה. הטמפרטורות עולות לסביבות 30-32 מעלות צלזיוס. אין גשם.
▪ קיץ: יוני–ספטמבר: העונה החמה ביותר בשנה. הטמפרטורות מטפסות ל-35-38 מעלות צלזיוס. אין גשם.
▪ סתיו: אוקטובר–נובמבר: עונה חמה ויבשה, בדומה לאביב. הטמפרטורות יורדות לסביבות 30-32 מעלות. אין גשם.

שעון

השעה במצרים

אזורי זמן במצרים: השעה אחידה בכל רחבי מצרים.
שעון קיץ במצרים: מצרים אינה מנהיגה שעון קיץ.
הפרשי שעות בין ישראל למצרים: השעה במצרים זהה לשעה בישראל (GTM+2). בתקופת שעון הקיץ בישראל ישראל מקדימה את מצרים בשעה.

כסף

כסף במצרים

המטבע במצרים: לירה מצרית (Egyptian Lira). שערי המטבע משתנים לעיתים תכופות ועדכונם יימסר בעת פגישת התדרוך שתיערך לפני היציאה לטיול.
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת הוצאות הצפויות במהלך הטיול תימסר למטיילים בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: מומלץ להצטייד בדולר אמריקאי או באירו. יש להצטייד בדולרים מהסוג החדש. אי אפשר להחליף שטרות קרועים, מקושקשים, מסומנים או ישנים.
כרטיסי אשראי: אפשר להביא. משמש בעיקר לקניות בחנויות מסודרות ולתשלום על שירותים אישיים במלונות.
משיכה מכספומטים: כספומטים קיימים בערים הגדולות בפריסה דלה. מומלץ לא להסתמך על משיכת כספים מכספומטים.

אוכל ושתייה

אוכל ושתייה במצרים

מים: יש להימנע משתיית מי ברז.
ארוחות בטיול למצרים: המטבח המצרי מציע אוכל טעים ומגוון, ברובו מוכר לנו ממסעדות מזרחיות בארץ.
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה.
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות במסעדות מקומיות בצדי הדרך. האוכל המבושל טעים. במסעדות הפשוטות רצוי להימנע מאכילת ירקות לא מבושלים.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות.
אוכל רחוב במצרים: אוכל הרחוב במצרים טעים מאוד, אך הוא מיוצר בתנאים סניטריים ירודים. לאור זאת מומלץ להתאפק ולהימנע מאכילתו.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול למצרים: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.

מלונות

מלונות במצרים

המצרים מציעים מבחר רחב של מלונות מודרניים, המצוידים בכל אביזר מודרני שמוכר ממלונות אחרים בעולם, והם מציעים מבחר שירותים כדוגמת ספא, חדר כושר, בריכת שחייה, שירות חדרים 24/7 ועוד – כמקובל בכל רחבי העולם.
סבלות במלונות: ברוב המלונות יש שירותי סבלות, אבל מומלץ להשתמש במזוודה בעלת גלגלים כדי שתוכלו להעלות אותה או להורידה בכוחות עצמכם. ברוב המלונות הגדולים יש מעליות המקלות על העלאת והורדת המזוודה בין הקומות.
מיזוג אוויר במלונות: ברוב המלונות יש מערכת מיזוג אוויר בחדרים.
חדרים זוגיים: בחדרים זוגיים במצרים יש לעיתים שתי מיטות ולעיתים מיטה זוגית גדולה.

טיסות

טיסות למצרים

כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות בינלאומיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים שמכורטסים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.
נתיבי טיסה: טיסות המבוצעות על ידי חברות ישראליות עוברות בנתיבים ביטחוניים. לא כך קורה בהכרח בטיסות של חברות זרות. מטיילים שסוגיית הנתיב חשובה להם מתבקשים לבדוק איתנו את נתיבי הטיסה עוד בטרם הרשמתם לטיול.

תקשורת

תקשורת במצרים

קידומת בינלאומית: הקידומת הבינלאומית במצרים היא 20.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ על מנת שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: רשת הסלולר פרוסה ברוב חבלי הארץ במצרים למעט אזורים נידחים ודלילי אוכלוסין. מומלץ לרכוש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בערים הגדולות ובאתרי תיירות מרכזיים במצרים נעשית בהדרגה נפוצה יותר ויותר. בתי קפה, מסעדות ומלונות מציעים גלישה בחינם. במלונות הגלישה היא בקומת הלובי. במקרים רבים אין גלישה מחדרי המלון. עליכם להביא בחשבון שבאזורים נידחים ודלילי אוכלוסין לא קיים כלל Wi-Fi.
גלישה באמצעות Wi-Fi או באמצעות הרשת הסלולרית: בעוד הגלישה דרך Wi-Fi היא בחינם, הגלישה דרך הרשת הסלולרית נעשית בתשלום. לאור זאת, אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. לחלופין, אם אתם רוצים להימנע מגלישה מקרית בתשלום עליכם לתאם עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שאתם שוהים בחו"ל.

צילום

צילום במצרים

בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים מסוימים מופיעות הנחיות משולטות המתירות צילום או אוסרות עליו. לעיתים האיסור הוא על צילום עם פלאש, ולעיתים התקנות אוסרות את הצילום מכול וכול. יש לכבד את ההנחיות ולצלם בהתאם. אם יש לכם ספק לגבי הרשות לצלם אנא פנו לבעלי תפקיד הנוכחים במקום ובררו עמם אם אתם רשאים לצלם.
צילום מתקנים רגישים: יש להימנע בתוקף מצילום מתקנים רגישים כגון מוסדות ממשלתיים, מחנות צבא, שדות תעופה, תחנות גבול, סכרים, גשרים, אנשי צבא ומשטרה וכדומה. צילום מסוג זה יכול לגרור החרמת המצלמה ואפילו מעצר.

חשמל

חשמל במצרים

החשמל במצרים: 220 וולט, השקעים הם על פי התקן האירופי (שני פינים עגולים).

המלצות להתנהגות

המלצות להתנהגות במצרים

מצרים היא מדינה מוסלמית הנוהגת על פי המסורת המוסלמית. להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים במצרים.
קוד לבוש: בשל הביקורים באתרים קדושים והכבוד לאוכלוסייה המקומית יש להקפיד בבחירת בגדים שאינם חושפניים. הערה זו נכונה גם לגברים וגם לנשים ולכל טיול בכל עונות השנה. עליכם ללבוש חולצה בעלת שרוולים (לפחות שרוולים קצרים) המכסים את הכתפיים ומכנסיים או חצאית המכסים את הברכיים (לפחות מכנסי שלושת-רבעי ועדיף מכנסיים ארוכים).
ביקור במסגדים: בעת כניסה למסגד יש לחבוש כובע או מטפחת ראש ולחלוץ את הנעליים. אין להיכנס למסגדים בשעת תפילה.
הימנעות מביקורת על השלטון: המצרים אינם סבלניים להערות ביקורתיות על המשטר במצרים. הימנעו מדברי ביקורת על הנשיא והצבא והימנעו משיחות פוליטיות על יחסי ישראל ומצרים. השמעת דברי ביקורת או פרסומם ברשתות חברתיות עלולים להוביל למעצר ולמשפט.
הימנעות מביקורת על האסלאם: הימנעו מהשמעת דברי ביקורת על האסלאם ומהטפה לטובת דת אחרת כלשהי.
גילויי חיבה פומביים: הקפידו להימנע מגילויי חיבה בפומבי.
רישום במלונות: מלונות חייבים למסור לרשויות את פרטי הדרכון של כל אורחיהם. בעת הכניסה למלון תידרשו להציג את הדרכונים ולמלא טפסים.
טיפים: נהוג לתת טיפים לסבלים (אירו אחד לכל מזוודה), למלצרים (כ-5% ממחיר הארוחה) ולנהגי מוניות (טיפ קטן של עיגול הסכום כלפי מעלה).

מצבי חירום

מצבי חירום במצרים

פגעי טבע במצרים: מצרים כמעט ואינה חשופה לפגעי טבע.
במקרה חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כול במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בספקים שלנו. במקביל עליכם לדווח למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לפעול ולסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את השגרירות הישראלית הקרובה.
הזעקת סיוע משירותי חירום: במקרה הצורך אפשר להזמין אמבולנס על ידי חיוג למספר 123, ומשטרה על ידי חיוג למספר 122.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש 24/7 בכל ימות השנה ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות של אזרחים. טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.