9 ימים כפרים ונופים פראיים בבלקן
אל ארץ הררית יפיפייה של רכסים אלפיניים, כפרים ציוריים, אוכלוסיה מסורתית וערים עות'מאניות שנשמרו טוב מבכל מקום אחר באימפריה.
מועד היציאה בהדרכת סטטוס
17/06/2024 שמעון דיגה טיול מלא
פרטים נוספים
9 ימים כפרים ונופים פראיים בבלקן
טיול מלא
9 ימים כפרים ונופים פראיים בבלקן
דרכונים

דרכונים

תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לאלבניה.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 3 עמודים ריקים בדרכון.

אשרת כניסה

אשרת כניסה לאלבניה

אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי אינם צריכים להוציא אשרת כניסה מראש לפני נסיעתם לאלבניה. אישור כניסה ל-90 יום יונפק בלי תשלום בעת הכניסה לאלבניה.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לאלבניה עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אם אתם מטיילים אתנו, אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.

בריאות וחיסונים

בריאות וחיסונים בטיול לאלבניה

אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.

ביטחון אישי

ביטחון אישי באלבניה

אלבניה היא ארץ בטוחה ומסבירת פנים למטיילים. עם זאת, הביאו בחשבון את הדברים הבאים:
גנבה וכייסות: במלונות יש לשמור את חפצי הערך במקום בטוח. במקומות הומי אדם ובשווקים יש להשגיח היטב על תיקים, ארנקים וחפצים אישיים. שמרו על ערנות והקפידו על נשיאת הדרכון, הכסף ושאר מסמכי הנסיעה בצמוד לגוף.
נהיגה באלבניה: איננו ממליצים על נהיגה עצמית באלבניה. הנהיגה עלולה להיות מסוכנת, ואחוז התאונות הקטלניות במדינה הוא מהגבוהים באירופה. רמת הכבישים ירודה (בעיקר באזורים כפריים) וברבים מהכבישים אין תאורה.
מיקוש: יש לנהוג בזהירות בקרבת הגבול עם מונטנגרו וקוסובו בשל סכנת מיקוש.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לאלבניה. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ. עם זאת יודגש שאלבניה, כמו שאר אירופה, עלולה להיות יעד לטרור. נדרשת ערנות מוגברת במהלך השהייה בחו"ל. עליכם להיות קשובים לעדכונים בתקשורת המקומית ולהישמע להנחיות גורמי הביטחון במקום.

מזג אוויר

מזג אוויר באלבניה

אקלים: אף ששטחה אינו גדול (28,748 קמ"ר) יש באלבניה אזורי אקלים שונים – בשפלת החוף האקלים הוא ים תיכוני, ובאזור ההררי האקלים הוא ים תיכוני יבשתי. לאורך כל השנה יש הבדל ניכר במידות החום בין צפון המדינה (הקר יותר) לדרומה, תלוי בעיקר בגובה שבו נמצאים.
עונות השנה בטירנה:
▪ אביב – מרץ-מאי: נעים וחמים, ייתכנו גשמים. טמפרטורות ממוצעות: 24-15 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: 115-105 מ"מ בחודש.
▪ קיץ – יוני-ספטמבר: עונה חמה ויבשה ברובה. טמפרטורות ממוצעות: 31-27 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: ביוני ובספטמבר – 70 מ"מ בחודש, ביולי-אוגוסט ייתכנו פרקי זמן גשומים קצרים.
▪ סתיו – אוקטובר-נובמבר: נעים עד קריר. ייתכנו גשמים, בעיקר בנובמבר. טמפרטורות ממוצעות: 22-17 מעלות צלזיוס, כמות משקעים: 170-115 מ"מ בחודש.
▪ חורף – דצמבר-פברואר: גשום וקר. טמפרטורות ממוצעות: 13-11 מעלות צלזיוס, כמות משקעים: 150-115 מ"מ בחודש.

שעון

השעה באלבניה

השעון באלבניה הוא שעון ישראל פחות שעה (GMT+1).
שעון קיץ: אלבניה עוברת לשעון קיץ בסוף מרץ וחוזרת לשעון חורף בסוף אוקטובר. בשל ההבדלים במועדי שעון הקיץ בין אלבניה לישראל ייתכנו (בסמוך להתחלה ולסיום של שעון הקיץ) הבדלים של פלוס-מינוס שעה מהפרשי השעות שצוינו לעיל.

כסף

כסף באלבניה

המטבע באלבניה: לק (Lek). שערי המטבע משתנים לעתים תכופות ועדכונם יימסר בעת פגישת התדרוך שתיערך לפני היציאה לטיול.
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: מומלץ להצטייד מראש בשטרות של אירו ולהחליפם בשדה התעופה או במלונות. לתשומת לבכם: האלבנים אינם ששים להחליף שטרות של 500 אירו. מומלץ להימנע משימוש בשטרות מסוג זה.
כרטיס אשראי: משמש בעיקר לקניות בחנויות מסודרות ולתשלום על שירותים אישיים במלונות.
משיכה מכספומטים: אין להסתמך על משיכת מזומן מכספומטים.

אוכל ושתייה

אוכל ושתייה באלבניה

מים: לא מומלץ לשתות מי ברז.
משקאות אחרים: המשקה הנפוץ הוא קפה שחור.
עישון במסעדות: העישון באלבניה נפוץ במקומות ציבוריים, כגון בתי קפה ומסעדות.
ארוחות בטיול לאלבניה:המטבח האלבני מבוסס על המטבח העות'מאני, ומציע לסועדים שלל ממולאים, בורקסים, קבב ושווארמה, ולקינוח מנות מתוקות כגון בקלווה ופירות. באזור החוף ניכרת גם השפעה איטלקית במנות של פסטה, פיצות, דגים ופירות ים. המזון הוא פעמים רבות אורגני ועשוי מחומרים טבעיים. מוצרים דיאטטיים נדירים ובלתי מקובלים.
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה, והתפריט במלונות השונים דומה למדי: ירקות ופירות העונה, ביצים, מאפים ובורקסים, לחם, גבינות וממרחים.
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות במסעדות מקומיות.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לבין אוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול לאלבניה: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.

מלונות

מלונות באלבניה

רמת בתי המלון, כמו גם האוטובוסים התיירותיים, אינה זהה לרמה המקובלת במדינות מערביות. בתי המלון הם ברמות שונות, מבתי מלון "קומוניסטיים" שהופרטו, דרך יזמות פרטית ברמות שונות.
סבלות במלונות: ברוב המלונות יש שירותי סבלות אבל מומלץ להשתמש במזוודה בעלת גלגלים, כדי שתהיה לכם האפשרות להעלות אותה או להורידה בכוחות עצמכם.
מיזוג אוויר במלונות: ברוב המלונות יש מיזוג האוויר, אך הוא עשוי שלא לפעול מחוץ לעונה החמה. בצפון המדינה התשתית התיירותית אינה מפותחת דיה, ולעתים אין מיזוג אוויר בחדרים (אם כי האזור עצמו קר יותר מיתר המדינה). הפסקות חשמל וירידות מתח אינן תופעה נדירה.
מתקנים במלונות: לא בכל המלונות באלבניה יש מעליות. בנוסף בהרבה מלונות החדרים אינם מצויידים בטלפון, וילון, מעמד למזוודות, וילון או דלת במקלחון.
חדרים זוגיים: בחדרים הזוגיים באלבניה יש לעתים שתי מיטות ולעתים מיטה זוגית גדולה.
חדר ליחיד: בחלק מהמלונות החדר ליחיד הוא קטן ומוצעת בו מיטת יחיד.

טיסות

טיסות לאלבניה

כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות בינלאומיות ופנימיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות מותר להעביר מזוודה אחת במשקל של עד 23 ק"ג. חריגה במשקל או במספר התיקים תגרור תשלום נוסף.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומת זאת, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים שמכורטסים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.

תקשורת

תקשורת באלבניה

קידומת בינלאומית: הקידומת של אלבניה היא 355.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: במרבית האזורים (למעט בכפרים נידחים בהרים) יש קליטה סלולרית. מומלץ לרכוש מראש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: יש נגישות ל-Wi-Fi ברוב המלונות (בלובי ובחלקם גם בחדרים), בתי הקפה והמסעדות, בעיקר בערים הגדולות.
גלישה באמצעות הרשת הסלולרית: הגלישה דרך הרשת הסלולרית היא בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. אם תעדיפו להימנע מגלישה מקרית בתשלום – תאמו עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שתשהו בחו"ל.

צילום

צילום באלבניה

בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, אם נתקלים בהנחיות משולטות בנוגע לצילום יש לכבד זאת. אם יש ספק לגבי הרשות לצלם – אנא בדקו זאת עם בעלי התפקיד במקום.

חשמל

חשמל באלבניה

החשמל באלבניה: 230 וולט, השקעים הם על פי התקן האירופי (שני פינים עגולים).
הפסקות חשמל: הפסקות חשמל הם דבר מקובל באלבניה. בעת הפסקות חשמל חל גם עיכוב בהספקת המים.

המלצות להתנהגות

המלצות להתנהגות באלבניה

להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים באלבניה.
קוד לבוש: אלבניה היא מדינה שמרנית יחסית, ויש לשמור על סגנון לבוש צנוע ולהימנע מבגדים חשופים במהלך הטיול ובפרט בעת ביקור באתרים בעלי אופי דתי. נוהג זה מופנה לא רק נשים, גם גברים צריכים להימנע מלטייל במכנסיים קצרים.
שירותים מחוץ למלונות: תאי השירותים במקומות רבים באלבניה, מחוץ למלונות, הם ללא אסלה.
רישום במלונות: ברוב המלונות בעת הכניסה תידרשו להציג את הדרכונים ולמלא טפסים, ואז להמתין בלובי עד להחזרת הדרכונים מפקידי הקבלה.
טיפים: נהוג לתת טיפים לסבלים (15-10 דולר לכל הקבוצה לכל כיוון לכל מזוודה) ולמלצרים (כ-20 דולר לקבוצה לארוחה). מי שרוצה לתת טיפ לחדרנים, אפשר לתת דולר על כל אדם בחדר. בטיול עצמאי נהוג לעגל את החשבון במסעדות כלפי מעלה, ואפשר גם להוסיף טיפ כדי להחמיא על טיב השירות. לנהגי מוניות לא נהוג להשאיר טיפ בדרך כלל, אלא אם קיבלתם עזרה מן הנהג.

מצבי חירום

מצבי חירום באלבניה

בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
טלפונים בחירום: מספר הטלפון הכללי לשירותי חירום באלבניה הוא 112. למשטרה אפשר להתקשר 129, ולאמבולנס – 127.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.

בוטרינט

בוטרינט

בוטרינט (Butrint) היא אתר ארכיאולוגי ועיר בדרום אלבניה, הסמוך לגבול עם יוון. בוטרינט נמצאת על לשון יבשה לא הרחק מהאי היווני קורפו (מטיילים לעיתים מתחילים את טיולם במדינה דרך קורפו). בוטרינט הייתה מקום יישוב פעיל במשך תקופות ארוכות – בתקופה האלירית, היוונית והרומית. עם השרידים המעניינים באתר אפשר למנות תיאטרון יווני ובזיליקה.

בראט

בראט

בראט (Berat) היא עיירה ימי-ביניימית בדרום אלבניה. העיירה המכונה "עיר אלף החלונות" נמצאת במרחק של כ-50 קילומטר מחופי הים האדריאטי, על גדת נהר אוסום. באתרים המעניינים של בראט אפשר למנות את המצודה, "קאלה", השוכנת על צוק תלול במרכז העיירה. המצודה, שצורתה משולש, הוקמה לראשונה במאה ה-4 לפני הספירה ומאז נבנתה כמה פעמים. בעיירה שוכן גם מוזיאון אונפרי המעניין, המוקדש לצייר איקונות אורתודקסיות, מסגד הסולטאן, המסגד האדום וגשר גוריצה העובר מעל נהר אוסום.

ג'ירוקאסטרה

ג'ירוקאסטרה

ג'ירוקאסטרה (Gjirokastra) היא עיר בדרום אלבניה ונחשבת למרכז הקהילה היוונית של המדינה. העיר נמצאת על מדרון "ההר הרחב" (Mali I Gjerë), בגובה של כ-300 מטר מעל פני הים. רוב בתי העיר מכוסים גגות אבן, עובדה שתרמה לכינויה של העיר – "העיר של האבנים". למרות הפוטנציאל שלה, העיר סובלת מהיעדר שימור מספק. במבצר החולש על העיר יש מוזיאון צבאי ומבנים נוספים, ובהם מסגד ואורוות.

עמק ולבונה

עמק ולבונה

עמק ולבונה (Valbona) נמצא בצפון אלבניה. זהו אזור יפהפה, עם פסגות מושלגות, כפרים קטנים ומים רבים. הפארק הלאומי עמק ולבונה הוא יעד לטרקים, ובהם טיפוס להר רוסיט, ההר השני בגובהו באלבניה, המתנשא לגובה של 2,694 מטר מעל פני הים.

טירנה

טירנה

טירנה (Tiranë), בירת אלבניה, היא העיר הגדולה ביותר במדינה. העיר נוסדה בשנת 1614 על ידי סולימאן פאשה ברגיני, שהקים בה מסגד ומרחצאות. עם האתרים החשובים בה נמנים מסגד אטהם ביי, שבנייתו הסתיימה בשנות העשרים של המאה ה-19 על ידי האג'י אטהם ביי, צאצאו של סולימאן פאשה ברגיני. בזמן השלטון הקומוניסטי (1991-1946) עמד המסגד סגור, אך משקיבלה אלבניה את עצמאותה הוא נפתח מחדש. אתר חשוב נוסף הוא מגדל השעון שגם אותו הקים האג'י אטהם ביי בשנת 1822. המגדל, הנמצא בסמוך למסגד, מתנשא לגובה של שלושים מטר. מקומות מעניינים נוספים הם המוזיאון הלאומי, הבלוק הקומוניסטי – אזור שבתקופה הקומוניסטית התגוררו בו בכירי המשטר, כולל השליט העריץ הוג'ה, ואשר היום הוא אזור בילויים עכשווי עם הרבה בתי קפה (באלבניה מרבים לשתות קפה). נמל התעופה של העיר נקרא על שם מאמא תרזה. האמן אדי ראמה, כיום ראש ממשלת אלבניה, ולפני כן ראש העיר טירנה, הורה לצבוע מבנים אפרוריים רבים שנבנו בתקופה הקומוניסטית, בצבעים מלאי חיים.

קורצ'ה

קורצ'ה

קורצ'ה (Korçë) נמצאת בדרום-מזרח אלבניה. העיר הייתה המרכז ל"רנסאנס האלבני". בראשית המאה ה-20 התבססה העיר כמרכז תעשייתי. בקורצ'ה יש כמה מוזיאונים: המוזיאון הלאומי לחינוך (נמצא במקום שבו פעל בית הספר הראשון באלבניה), המוזיאון לארכיאולוגיה ומוזיאון לאמנות ימי הביניים. כמו כן פועל בעיר שוק.

קרויה

קרויה

קרויה (Kruja) נמצאת במרחק של כ-20 קילומטר מטירנה. העיר שוכנת למרגלות מבצר קרויה. בשנים 1477-1450 הייתה קרויה מעוז ההתנגדות לעות'מאנים. ההתנגדות הונהגה על ידי סקנברג, "הדרקון של אלבניה" והגיבור הלאומי שלה. העות'מאנים הצליחו לכבוש את קרויה רק לאחר מותו של סקנברג. במתחם מבצר קרויה הוקם מוזיאון המוקדש למורשתו של סקנברג. עוד במתחם מוזיאון אתנוגרפי וחניות המתמחות בשלל מלאכות.

שקודרה

שקודרה

שקודרה (Shkodra) שבצפון אלבניה שוכנת על שפת אגם באותו השם. בניגוד ליתר ערי אלבניה שרוב תושביהן הם מוסלמים, רוב תושבי העיר הם נוצרים קתולים. עם האתרים המעניינים בעיר אפשר למנות את מבצר רוזפה שיש לו היסטוריה עתיקת יומין, הגשר העות'מאני ורחוב עות'מאני משוחזר.