דרכונים

דרכונים

תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לצרפת.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.

אשרת כניסה

אשרת כניסה לצרפת

אשרת כניסה לבעלי דרכון ישראלי: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי פטורים מהוצאת אשרת כניסה מראש לפני נסיעתם לצרפת. אישור כניסה ל-90 יום יונפק בלי תשלום בעת הכניסה לצרפת.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לצרפת עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.

בריאות וחיסונים

בריאות וחיסונים בטיול לצרפת

אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.

ביטחון אישי

ביטחון אישי בצרפת

צרפת היא ארץ בטוחה למטיילים. עם זאת, בשל הפיגועים שהתרחשו בה מאז 2015 צרפת נמצאת ברמת כוננות גבוהה. האבטחה תוגברה ונערכות בדיקות ביטחוניות מחמירות בשדות התעופה ובתחנות הרכבת. גם בקורסיקה אירעו כמה אירועי טרור שבוצעו ככל הנראה על ידי המחתרת הקורסקאית (FLNC).
אנא הביאו בחשבון את הדברים הבאים:
גנבה וכייסות: תיירים נתקלים לא פעם בבעיה של גנבה, כייסות וחטיפת תיקים. עיקר הגנבות מתרחשות בתחנות הרכבת, בשדות התעופה, במסעדות ובמקומות הומי אדם באזורי תיירות מרכזיים. המטרות העיקריות של הגנבים הן כסף ודרכונים. לעתים מדובר בחבורת כייסים, כאשר אחד מסיח את דעתכם והאחר מכייס אתכם. שמרו על ערנות ושאו הדרכון, הכסף ושאר מסמכי הנסיעה בצמוד לגוף ובהשגחה מתמדת. ידועים גם מקרים של שוד אלים.
גנבת תיקים מרכבות: דווח על מקרים רבים של גניבת תיקים מרכבות, בדרך כלל רגע לפני סגירת הדלתות. יש להשגיח על התיקים היטב.
הצגת מסמך מזהה: עליכם להיות מסוגלים להציג מסמך מזהה על פי דרישה. מומלץ לשאת את הדרכון עליכם במשך כל הביקור בצרפת ולשמור אותו הרחק מהישג ידם של גנבים.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לצרפת. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ. עם זאת יודגש שצרפת, כמו שאר אירופה, עלולה להיות יעד לטרור. נדרשת ערנות מוגברת במהלך השהייה בחו"ל. עליכם להיות קשובים לעדכונים בתקשורת המקומית ולהישמע להנחיות גורמי הביטחון במקום.

מזג אוויר

מזג אוויר בצרפת

אקלים: בצפון צרפת האקלים גשום וקר עד כדי ירידה אל מתחת לאפס מעלות צלזיוס בחורף, ואילו בדרום-מזרח המדינה האקלים הוא ים תיכוני עם קיץ יבש וחם וחורף גשום. באזורים ההרריים בצרפת קר מאוד בחורף וכמות המשקעים גבוהה ופסגות ההרים מושלגות כל ימות השנה.
עונות השנה בפריז:
▪ אביב – אפריל-יוני: מזג אוויר נוח ולעתים גשום. טמפרטורות ממוצעות: 22-15 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-50 מ"מ בחודשים אפריל ויוני, ו-60 מ"מ במאי.
▪ קיץ – יולי-אוגוסט: חמים ונעים, גשום לפרקים, בעיקר בחודש יולי. טמפרטורות ממוצעות: 25-24 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-60 מ"מ ביולי וכ-40 מ"מ באוגוסט.
▪ סתיו – ספטמבר-אוקטובר: נוח, לעתים קריר וגשום. טמפרטורות ממוצעות: 21-16 מעלות צלזיוס. כמות משקעים: כ-60 מ"מ בחודש.
▪ חורף – נובמבר-מרץ: קר וגשום. הטמפרטורות בחודשים נובמבר ומרץ הן כ-11-10 מעלות צלזיוס ואילו מדצמבר-פברואר הן יורדות ל-8-7 מעלות בממוצע, ובימים קרים מאוד גם מתחת ל-0. כמות משקעים: כ-50 מ"מ בחודש.

שעון

השעה בצרפת

אזורי זמן בצרפת: השעה אחידה בכל רחבי צרפת.
הפרשי השעות בין ישראל לצרפת: השעה בצרפת היא שעון ישראל פחות שעה (GMT+1).
שעון קיץ: צרפת עוברת לשעון קיץ בסוף מרץ וחוזרת לשעון חורף בסוף אוקטובר. בשל ההבדלים הנהוגים במועדי שעון הקיץ בין צרפת לישראל ייתכנו (בסמוך להתחלה ולסיום של שעון הקיץ) הבדלים של פלוס-מינוס שעה מהפרשי השעות שצוינו לעיל.

כסף

כסף בצרפת

המטבע בצרפת: אירו (Euro).
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: אנחנו ממליצים להצטייד בשני אמצעי תשלום – מזומן וכרטיס אשראי:
▪ אירו מזומן: מומלץ להצטייד מראש בשטרות של אירו. לתשומת לבכם: האירופאים אינם ששים לקבל תשלום בשטרות של 500 אירו. מומלץ להימנע משימוש בשטרות מסוג זה.
▪ כרטיס אשראי: אפשר להשתמש בכרטיסי אשראי לכל הוצאה בטיול. אפשר להשתמש בכרטיס האשראי גם למשיכת מזומנים מכספומטים. הכספומטים נפוצים בכל רחבי הארץ.

אוכל ושתייה

אוכל ושתייה בצרפת

מים: אפשר לשתות מי ברז בצרפת בלי חשש.
ארוחות בטיול לצרפת: האוכל הצרפתי נפלא ומגוון.
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. הארוחות הן מסוג בופה, אם כי הצרפתים ממעטים להגיש ירקות טריים וביצים (למעט ביצים קשות).
▪ ארוחות צהריים: אנחנו נוהגים לאכול ארוחות קלות במזנונים מהירים, במסעדות מקומיות או במרכולים – בהתאם לתכנית הטיול בכל יום.
▪ ארוחות ערב: אנחנו נוהגים לאכול במסעדות מקומיות או במלונות.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני.
מזון מיוחד בטיול לצרפת: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.

מלונות

מלונות בצרפת

סבלות במלונות: במלונות רבים אין שירותי סבלות. מומלץ להשתמש במזוודה בעלת גלגלים, ולהעלות אותה או להורידה בכוחות עצמכם. ברוב המלונות יש מעליות המקלות על העלאת והורדת המזוודה בין הקומות השונות.
מיזוג אוויר במלונות: במלונות רבים בצרפת מערכת מיזוג האוויר בחדרים אינה פועלת מחוץ לעונה החמה.
חדרים זוגיים: ברוב החדרים הזוגיים בצרפת יש שתי מיטות, ולא מיטה זוגית גדולה.
חדר ליחיד: בחלק מהמלונות החדר ליחיד הוא קטן ומוצעת בו מיטת יחיד.

טיסות

טיסות לצרפת

כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
כבודה בטיסות הבינלאומיות והפנימיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות והפנימיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
הושבה בטיסות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.

תקשורת

תקשורת בצרפת

קידומת בינלאומית: הקידומת של צרפת היא 33.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: מומלץ לרכוש מראש חבילת שיחות ומסרונים דרך חברת הסלולר שלכם.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בצרפת נפוצה למדי. בתי קפה, מסעדות ומלונות מציעים כיום גלישה חינם ללקוחותיהם. המלונות מאפשרים גלישה בלי תשלום גם באזור הלובי וגם בחדרים.
גלישה באמצעות הרשת הסלולרית: הגלישה דרך הרשת הסלולרית היא בתשלום. אם אתם מתכוונים לגלוש דרך הרשת הסלולרית עליכם לרכוש מראש דרך חברת הסלולר שלכם חבילת גלישה. אם תעדיפו להימנע מגלישה מקרית בתשלום – תאמו עם חברת הסלולר חסימת גלישה לפרק הזמן שתשהו בחו"ל.

צילום

צילום בצרפת

בעיקרון אפשר לצלם כמעט בכל מקום. עם זאת, באתרים רבים מופיעות הנחיות משולטות בנוגע לצילום, שלעתים אוסרות על שימוש בפלאש ולעתים אוסרות על צילום בכלל. יש לכבד זאת. אם יש ספק לגבי הרשות לצלם – אנא בדקו זאת עם בעלי התפקיד במקום.

חשמל

חשמל בצרפת

החשמל בצרפת: 220 וולט, השקעים הם על פי התקן האירופי (שני פינים עגולים עבים או דקים).

המלצות להתנהגות

המלצות להתנהגות בצרפת

להלן כמה כללים להתנהגות שאנו ממליצים לאמץ מתוך כבוד למארחים ומתוך רצון לחוות טוב יותר את אורח החיים בצרפת.
ביקור בכנסיות: בביקור בכנסייה או במנזר יש להימנע מלבוש חשוף. אם אתם נקלעים לכנסייה בשעת מיסה, נהגו בכבוד באירוע. אל תשוטטו ואל תצלמו. התנהגות כ"תייר" בזמן תפילה נחשבת לבוטה.
רישום במלונות: מלונות חייבים למסור לרשויות את פרטי הדרכון של כל אורחיהם. בעת הכניסה למלון תידרשו להציג את הדרכונים ולמלא טפסים. עליכם להמתין בלובי עד להחזרת הדרכונים מפקידי הקבלה.
במסעדות: קריאה לאנשי שירות בנקישה באצבעות או בצעקה נחשבת לגסות רוח ועלולה לגרור התעלמות.
טיפים: נהוג לתת טיפים לסבלים (כ-2 אירו לכל מזוודה), לחדרנים (כ-1 אירו ליום), לנהגי מוניות (6-4 אירו, בהתאם לאורך הנסיעה). במסעדות המחיר כולל גם את התשר, אך אפשר להוסיף עליו אם תרצו להודות על שירות טוב (כ-5% בבתי קפה ומסעדות רגילות. במסעדות פאר נהוג להשאיר טיפ גבוה יותר).

מצבי חירום

מצבי חירום בצרפת

כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים יש לערב גם את שגרירות ישראל בצרפת.
טלפונים בחירום: מספר הטלפון לשירותי חירום בצרפת הוא 112.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש כמרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.

אביניון

אביניון

העיר אביניון (Avignon) שבדרום צרפת שוכנת על גדת הנהר רון (Rhone). במהלך המאה ה-14 היא שימשה עירם של שבעה אפיפיורים. לאחר שמושב הכס הקדוש חזר לרומא נותרה באביניון נציגות לאפיפיור. הסכם טולנטינו שנחתם בשלהי המאה ה-18 שם קץ גם לנציגות זו. בתקופתם של האפיפיורים הייתה העיר בתנופת בנייה. בין המבנים שנבנו נמצא ארמון האפיפיורים שנבנה על סלע טבעי. אתר נוסף בעיר הוא השריד של גשר סן בנזה (Pont Saint-Bénezet) שנהרס בשיטפון נהר הרון במאה ה-17 ונותרו ממנו ארבע קשתות בלבד.

אוראנז'

אוראנז'

בעיר אוראנז' (Orange) השתמרו בשרידים מהתקופה הרומית: שער הניצחון של אוראנז' (Arc de triomphe d'Orange) שטוענים כי נבנה בימיו של אוגוסטוס קיסר, ושיש עליו תגליפים המתארים קרבות, והתיאטרון הרומי העתיק של אוראנז' (Théâtre antique d'Orange) שנבנה בראשית המאה ה-1 לספירה. התיאטרון השתמר היטב, ובכל שנה מתקיים בו פסטיבל אופרה. העיר שנוסדה כקולוניה למשוחררי הלגיון הפכה בימי הביניים למושבם של נסיכים גרמנים. השם אוראנז', שמקורו גרמני, נדד בעולם והגיע לבית המלוכה ההולנדי, לנהר באוסטרליה, לנהר באפריקה ולערים נוספות.

אנטיב

אנטיב

אנטיב (Antibes) שנמצאת בריביירה הצרפתית נוסדה בידי היוונים במאה ה-5 לפנה"ס וכונתה אנטיפוליס. בעיר ששימשה בירת הפרובינקיה גאליה נארבוננסיס נותרו כמה שרידים רומיים – שרידי מבצר ואמות מים. בנמל פור וובאן (Port Vauban) עוגנות יאכטות רבות. בטירת גרימלדי (Château Grimaldi) המשקיפה לים, פועל מוזיאון שמוקדש לפיקאסו שהתגורר בעיר.

אקס-אן-פרובנס

אקס-אן-פרובנס

אקס-אן-פרובנס (Aix-en-Provence) שוכנת במרחק של כ-30 קילומטר מצפון למרסיי. העיר שימשה בירת פרובנס מאז המאה ה-2 לפנה"ס, כאשר סקסטיוס הרומי הקים לו מחנה מעל מעיינותיה החמים. הארמונות ומבני הציבור הנראים כיום נבנו במאות 18-17. בסמוך לעיר יש מטעי שקדים המשמשים לתעשיית העוגות והמרציפן של העיר. בעיר נולד ופעל הצייר פול סזאן ואפשר לצאת לסיור בעיר בעקבות חייו ויצירתו.

ארל

ארל

ארל (Arles) היא אחת הערים היפות בדרום צרפת. העיר נמצאת על גדות הנהר רון, היוצר בקרבתה את הדלתא של הקמארג, עם הטבע הייחודי לה. ארל שימשה מרכז חשוב בתקופה הרומית. האמפיתיאטרון שלה הוא שריד מרשים לתקופה זו. כיום מתקיימים בו כמה פסטיבלים ואף קרבות קרבות אדם נגד פַּרים (קורידות). באזור מתגוררים צוענים רבים, ואפשר לפגוש בהם בשוק שנמצא לא רחוק מכנסיית טרופים הקדוש. העיר מזוהה עם הצייר וינסנט ואן גוך, ואפשר לצאת לסיור בעיר בעקבות חייו ויצירתו. כאן גם כרת הצייר את אוזנו השמאלית בהתקף טירוף, שלאחריו עזב את העיר.

באיו

באיו

באיו (Bayeux) שבנורמנדי הייתה העיר הראשונה ששוחררה בצרפת בשנת 1944. העיר שימשה בירת דוכסות נורמנדי בימי הביניים. היא מזוהה עם אחת מיצירות האמנות הימי-ביניימיות המרהיבות שנוצרו – שטיח באיו. האריג, כ-70 מטר אורכו וכחצי מטר רוחבו, מתאר במעשה רקמה 58 סצנות מתוך דרכו של ויליאם הכובש לכתר. השטיח נוצר באנגליה לאחר קרב הייסטינגס בדרום אנגליה (1066), והוא מוצג היום במוזיאון בעיר באיו.

ברטאן

ברטאן

חצי האי ברטאן (Bretagne) נמצא בצפון-מערב צרפת, לחופי האוקיינוס האטלנטי. חבל הארץ מכונה בשפה הברטונית, שהיא ממשפחת השפות הקלטיות, "ארמוריק" (ארץ הים). חופי חצי האי מפורצים וסלעיים, ומלבדם יש כאן ביצות, אדמות מעובדות ויערות. בברטאן יש גם אתרים מגליתיים רבים, שהמפורסם שבהם הוא קרנק (Carnac) – אחת עשרה שורות של אבנים בגובה של כמה מטרים.

גוורני

גוורני

גוורני (Gavarnie), עיירה בפירנאים הצרפתיים, מוכרת בשל מיקומה בקרקס גוורני (Cirque de Gavarnie) – עמק קרחוני דמוי אמפיתיאטרון. העמק נוצר כתוצאה של המסת סלע על ידי קרחון קדום, ששרידיו נראים כאן.

דורדון

דורדון

את עיקר פרסומו קנה חבל דורדון (Dordogne) בזכות מערות פרהיסטוריות שהתגלו בו. המפורסמת שבהן היא מערת לאסקו (Grotte de Lascaux). החבל מכונה על שם הנהר החוצה אותו. רוקאמדור (Rocamadour), כפר התלוי על צוק, הוא אחד האתרים היפים בצרפת. לא רחוק משם נמצאת גופר דה פאדירק (Gouffre de Padirac), מערה קרסטית עצומה שאפשר לשוט בה. אתרים מעניינים נוספים הם הכפרים נאז'אק (Najac) וקונק (Conques). בדורדון יש מאות טירות שבכמה מהן אפשר להתארח.

הריביירה הצרפתית

הריביירה הצרפתית

הריביירה הצרפתית (Côte d'Azur, "חוף התכלת") היא חבל ארץ בדרום צרפת השוכן לחופי הים התיכון. הריביירה היא אבן שואבת לנופשים מכל העולם. העיר הגדולה בריביירה היא ניס. ערים נוספות הן אנטיב, סן טרופה וקאן. נסיכות מונקו נמצאת אף היא בריביירה. הריביירה משכה אליה לא מעט אמנים ובהם רנואר, מאטיס ופיקאסו.

ז'יברני

ז'יברני

הכפר ז'יברני נמצא בין פריז לרואן. כאן התגורר הצייר האימפרסיוניסטי קלוד מונה. הצייר טיפח את שני הגנים שלצד הבית שבו התגורר במשך כ-40 שנה, וציורי חבצלות המים המפורסמים שלו צוירו כאן.

טולוז

טולוז

טולוז Toulouse), מכונה "העיר האדומה" בשל בתי הלבנים האדומות שאפשר לראות בה. העיר היא נקודת מפגש בין שתי תעלות – תעלת מידי ותעלת גארון. מפעל המטוסים איירבוס שוכן בעיר, והוא משמש מקור פרנסה לתושבים רבים. עם המבנים המעניינים בעיר נמנים האוניברסיטה העתיקה, הבזיליקה הרומנסקית על שם סן סרנין (Basilique St. Sernin) והקתדרלה על שם סנט אטיין (Cathedrale St. Etienne).

לורד

לורד

העיר לורד נמצאת למרגלות הפירנאים (Lourdes) הצרפתיים. על פי האמונה מריה, אמו של ישו, התגלתה בפני נערה מקומית בשם ברנדט במערה שבה מעיין, ושוב בפני ילדות נוספות. הסיפור הפך את לורד למוקד עלייה לרגל לנוצרים קתולים. במאה ה-20 הוכרזה ברנדט כקדושה. קתדרלה הוקמה בסמוך למקום שבו התגלתה מריה, ורבבות אנשים עם מוגבלויות מגיעים למקום כדי להירפא.

מון סן מישל

מון סן מישל

מון סן מישל (Mont Saint Michel), מנזר הנמצא על אי במפרץ סן מאלו בנורמנדי, הוא אחד האתרים המפורסמים בצרפת. האי הנמצא במרחק של כקילומטר מן היבשה. כיום מחבר כביש אל המנזר. פעמיים ביום, בשעת השפל, המקום אינו מנותק מהיבשה. בראש הצריח של מון סן מישל ניצב פסלו של המלאך מיכאל, שעל פי האמונה התגלה בחלומו של הבישוף של אברנאש. המנזר הנוכחי נבנה לראשונה במאה ה-10 ומאז הורחב.

מנטון

מנטון

העיר מנטון (Menton) נמצאת בריביירה הצרפתית, סמוך לאיטליה. העיר מזוהה עם פסטיבל הלימון – קרנבל לכל דבר – המתקיים מדי שנה בחודש פברואר.

מרסיי

מרסיי

מרסיי (Marseille), עיר הנמל לחופי הים התיכון היא העיר השנייה בגודלה בצרפת. מרסיי נבנה במאה ה-6 לפנה"ס בידי ספנים מיוון. העיר עברה עברה מיד ליד - יוונים, פניקים, רומים, ויזיגותים, ערבים, גרמנים ולבסוף לצרפתים. "מרסייז", ההמנון הלאומי של צרפת, מרמז לשמה של העיר – כשמאות מתושביה הצטרפו לכוחות המהפכה הצרפתית. מיקומה הפך אותה לעיר שרבים מתושביה הם מהגרים ממדינות צפון אפריקה. מרק הדגים בויאבז מזוהה עם העיר.

נורמנדי

נורמנדי

נורמנדי (Normandie) הוא חבל ארץ הנמצא לחופי תעלת למאנש. כאן התחוללו אירועי הפלישה לנורמנדי, כשבנות הברית פלשו במה שכונה "מבצע אוברלורד" במלחמת העולם השנייה. לאורך חופיה נמצאים שרידים מאירועים אלה, המושכים אליהם תיירים. צוקי אטרטה – צוקים מסלע קירטון המתרוממים לגובה של עשרות מטרים – הם אחד האתרים המזוהים עם נורמנדי. כך גם באיו, שבה נמצא שטיח באיו, ומנזר מון סן מישל. חבל נורמנדי מזוהה מבחינה קולינרית עם תפוחים שמהם מייצרים את משקה הסיידר הידוע, צדפות, חמאה וגבינת קממבר משובחת.

נים

נים

נים (Nimes) שבפרובנס הוקמה כמושבה של חיילי לגיון רומי. מאוחר יותר פיתח אוגוסטוס קיסר את העיר. בעיר מספר שרידים רומיים - אמפיתיאטרון רומי מושלם, "הבית המרובע", ששימש מקדש לצאצאיו של אוגוסטוס, ופון דו גאר, קטע מרשים של אמת מים רומית שנבנתה בגובה רב והוליכה מים אל העיר נים.

ניס

ניס

ניס (Nice) היא עיר בדרום צרפת השוכנת לחופי הים התיכון. העיר נחשבת לעיר נופש מובילה בצרפת, ומתקיימים בה פסטיבלים ידועים – פסטיבל הג'אז של ניס והקרנבל של ניס. הטיילת של ניס, המכונה הטיילת האנגלית, נמתחת לחופי האי והיא האטרקציה המוכרת ביותר בעיר. בנוסף אליה מומלץ לבקר בשוק של ניס שבעבר מכרו בו מלח וכיום אפשר למצוא בו לבנדר ושלל תבלינים. כדאי גם לבקר במוזיאון מאטיס.

סן מאלו

סן מאלו

סן מאלו (St. Malo) היא עיר קטנה מוקפת חומה, הנמצאת לחופי תעלת למאנש בברטאן. בעבר שכנה העיר העתיקה על אי, אולם בהמשך חוברה אל היבשה. המקומות המעניינים בה לביקור הם קתדרלת סן ונסאן (Cathédrale Saint Vincent), עם הוויטראז'ים המרשימים שלה, ומבצר פור דה לה סיטה (Fort de la Cité) ששימש את הגרמנים בזמן מלחמת העולם השנייה. האזור נודע בהבדלים הגדולים בין הגאות לשפל.

עמק הלואר

עמק הלואר

עמק הלואר (Loire), השוכן בסמוך לנהר בשם זה, מזוהה עם מאות טירות וארמונות ששימשו את מלכי צרפת ואציליה. כמה מהם נהרסו בזמן המהפכה הצרפתית. בין הערים החשובות השוכנות בעמק נמנות אורליאן, בלואה, טור, סומור, אנז'ה ונאנט, וביניהן יש טירות, כפרים ויקבים. בין הטירות המפורסמות אפשר למנות את שאנונסו (Chenonceau), טירת אמבואז (Amboise), מהעתיקות שבעמק, טירת שאמבור (Chambord), שהיא הגדולה בטירות הלואר ועוד. באנז'ה נמצאת טירה מן המאה ה-13 שבה מוצג שטיח ה"אפוקליפסה" משנת 1375. אורכו של השטיח מגיע ל-130 מטר.

קאן

קאן

קאן (Cannes) היא עיר נופש בריביירה הצרפתית. העיר מזוהה יותר מכול עם השטיחים האדומים של פסטיבל הסרטים המתקיים בה מדי שנה. אולם זהו אינו הפסטיבל היחיד, ובעיר מתקיים כאן גם פסטיבל חשוב של תעשיית הפרסום. העיר מפורסמת בחופיה החוליים ובבוטיקים שלה. ממפרץ קאן אפשר לשוט אל אחד משני האיים – סנט מרגריט (Sainte-Marguerite) וסנט אונורה (Saint Honorat) שמציעים אלטרנטיבה לחובבי טבע ושלווה.