16 ימי טיול בשמורות טבע פראיות וכפרים מסורתיים כולל פסטיבל "סעודת האחיות"
טיול עומק אל לבה של סין, אל המהות הפילוסופית ועולם האמנות העתיק והעכשווי, אל העבר הקיסרי ואל ההווה הדינמי.
מועד היציאה בהדרכת סטטוס
14/04/2024 אהד נבו טיול מלא
פרטים נוספים
16 ימי טיול בשמורות טבע פראיות וכפרים מסורתיים כולל פסטיבל "סעודת האחיות"
טיול מלא
16 ימי טיול בשמורות טבע פראיות וכפרים מסורתיים כולל פסטיבל "סעודת האחיות"
14 יום משבטי ההרים בסין הטרופית לשולי הרמה הטיבטית
מסע אל הנופים והאנשים, הכפרים, המנזרים והשבטים, בין פסגות גבוהות לאזורים טרופיים בחבל יונאן שבדרום-מערב סין. בואו איתנו ונראה לכם את כל היפה שבסין!


פרטים נוספים
14 יום משבטי ההרים בסין הטרופית לשולי הרמה הטיבטית
ללא מועד יציאה
14 יום משבטי ההרים בסין הטרופית לשולי הרמה הטיבטית
דרכונים

דרכונים

תוקף דרכון: יש להצטייד בדרכון שתוקפו לפחות ל-6 חודשים לפני מועד הכניסה לסין.
עמודים ריקים בדרכון: יש לוודא שיש לכם לפחות 2 עמודים ריקים בדרכון.

אשרת כניסה

אשרת כניסה לסין

אשרת כניסה לסין: מטיילים הנושאים דרכון ישראלי נדרשים להוציא מראש אשרת כניסה לסין. האשרה תונפק באמצעות משרדנו, בעלות של 47 דולר. לטובת הגשת הבקשה יש למסור לידינו, 15 ימים לפחות לפני מועד היציאה מהארץ, דרכון בתוקף ותמונת דרכון אחת ולמלא טופס בקשת אשרה. אם הדרכון הונפק פחות משנה קודם להגשת הבקשה, עליכם לצרף לבקשה גם את הדרכון הקודם. האשרה מאפשרת כניסה אחת לסין למשך 30 ימים. הנפקת האשרה אורכת כ-7 ימי עבודה.
אשרות למטיילים בעלי דרכונים זרים: מטיילים המתכוונים להיכנס לסין עם דרכון לא ישראלי צריכים לברר אם עליהם להנפיק אשרה על פי לאומיות דרכונם. אנא ידעו אותנו על כך בעת ההרשמה ונסייע לכם בבירור הנושא.

בריאות וחיסונים

בריאות וחיסונים בטיול לסין

אנו מנועים מלתת הנחיות למטיילים לגבי בריאות וחיסונים. בנושאים אלה אנא פנו לאתר משרד הבריאות, ללשכות הבריאות האזוריות או למרפאות המטיילים.
התייעצות עם גורמים מוסמכים: משרד הבריאות מפרסם את רשימת החיסונים הנדרשת לכל מקום, ובצדה - סייגים לחיסון על פי גיל, מצב רפואי והיסטוריית חיסונים. מטיילים יכולים למצוא עצמם מצד אחד נדרשים לחיסון כלשהו, ומן הצד האחר מנועים מלקבלו מחמת גילם, מצבם הרפואי או ההיסטוריה החיסונית שלהם. במקרה כזה הם ייאלצו לבחור בין ביטול נסיעתם ובין נסיעה לטיול בלי להתחסן חרף הסיכון הכרוך בכך. לאור זאת אנו ממליצים לכל מטייל לבדוק עם גורמים רפואיים מוסמכים את סוגיית החיסונים הנדרשים לו ואם חלות עליו הגבלות לקבלתם - עוד בטרם ההרשמה לטיול.
הרשמה מאוחרת: המלצת משרד הבריאות היא להתייעץ ולהתחסן 6-4 שבועות לפני מועד הנסיעה. מטיילים שנרשמים לטיול לאחר מועד זה חייבים להביא בחשבון שהם לא יספיקו להתייעץ בזמן או שהחיסונים שיקבלו לא יגיעו לאפקטיביות מלאה טרם נסיעתם.
למידע נוסף: יש להיכנס לדף חיסונים ולשכות בריאות.

ביטחון אישי

ביטחון אישי בסין

סין היא מקום בטוח וידידותי, ואין חשש לטייל בה. עם זאת, בעת הביקור בסין על המטיילים להביא בחשבון את הדברים הבאים:
התמודדות עם גובה רב: למידע מפורט על טיולים במקומות שגובהם יותר מ-3,000 מטר ראו פרטים בסעיף "מצבי חירום" להלן.
מתחים אתניים בסין: ההתנגדות של מיעוטים אתניים מסוימים (כגון הטיבטים, האויגורים ואחרים) לכיבוש הסיני יכולה להידרדר לעתים לעימות בין מפגינים מקומיים לכוחות הביטחון. עליכם לשמור מרחק מכל הפגנה ומכל עימות. בנוסף, הסינים עלולים להגיב בתוקפנות כלפי זרים המתעדים במצלמותיהם את העימותים.
סגירת טיבט וסינג'יאנג לזרים: על המטיילים להביא בחשבון שממשלת סין יכולה (וכבר נהגה כך בעבר) להחליט לסגור את הכניסה לטיבט או לסינג'יאנג בכל רגע שתמצא לנכון. במקרה כזה לא תותר כניסה לאזור הסגור גם אם כבר הונפקו כל האישורים הנדרשים לטובת הביקור. במקרה כזה נצטרך בעצה אחת עם המטיילים לבנות מסלול חלופי לטיול באזורים אחרים בסין.
מעבר הגבול לנפאל: נכון למועד כתיבת מידע זה הגבול בין סין לנפאל עדיין סגור. הדרך היחידה לחצות את הגבול בין שתי המדינות היא בטיסה בין להסה לקטמנדו.
אזהרות מסע: נכון למועד כתיבת מידע זה אין אזהרת מסע לסין. יחד עם זאת, תנאי הביטחון בכל מקום יכולים להשתנות מעת לעת. מידע מעודכן בנושא מופיע באתר המטה לביטחון לאומי במשרד ראש הממשלה ובאתר במשרד החוץ.

מזג אוויר

מזג אוויר בסין

אקלים: סין היא מדינה רחבת ידיים ולפיכך אקלימה אינו אחיד. האקלים המקומי, בכל אזור ואזור, מושפע במידה רבה מארבעה מאפיינים עיקריים:
▪ קו רוחב: סין משתרעת מקו רוחב 18 ועד 53 צפון. החלק הדרומי של סין הוא טרופי למחצה וחלקה הצפוני ממוזג וקר. המעבר מדרום לצפון הוא הדרגתי: ככול שהמקום צפוני יותר הוא נעשה קריר וממוזג יותר, ולהיפך – ככול שנעים דרומה האקלים נעשה טרופי יותר.
▪ המרחק מן הים: ככול שמתרחקים מן הים, פנימה לתוך היבשה, האקלים הופך בהדרגה מלח ליבש וכמות המשקעים יורדת.
▪ הגובה מעל פני הים: חלקי ארץ רבים בסין הם הרריים. האזורים הגבוהים מאופיינים באקלים קר יותר מסביבתם הנמוכה. זאת ועוד: כל החלק המערבי של סין (חבלי הארץ של טיבט, סינג'יאנג, גאנסו, צ'ינגחאי, מערב סצ'ואן ומערב יונאן) הוא רמה גבוהה שנוצרה בשל התרוממות ההימלאיה. הרמה, שבאזורים מסוימים מתרוממת לגבהים של 2,000 מטר מעל פני הים ובאזורים אחרים אפילו יותר מ-4,000 מטר, היא צחיחה וגבוהה.
▪ צל גשם: אזורים הממוקמים בצל גשם סובלים ממיעוט משקעים.
עונות השנה: בדרום סין השנה מתחלקת ל-3 עונות, ואילו בצפון סין וברמה הטיבטית יש 4 עונות.
▪ דרום סין: בדומה לדרום-מזרח אסיה, השנה בדרום סין מחולקת ל-3 עונות בלבד: חורף (אמצע אוקטובר–פברואר) – עונה יבשה וקרירה. קיץ (מרץ–מאי) – עונה חמה מאוד ויבשה. מונסון (יוני–אמצע אוקטובר) עונה גשומה וחמה. בכל עונות השנה הטמפרטורות תלויות בגובה ובקו הרוחב. תקופת השנה המומלצת ביותר לביקור היא עונת החורף.
▪ צפון סין והרמה הטיבטית: השנה מחולקת ל-4 עונות: החורף (נובמבר–מרץ) הוא עונה קרה, יבשה ועגומה. האביב (אפריל–מאי) הוא עונה נעימה למדי, אין גשם, הטמפרטורות עולות בהדרגה, הימים חמימים והלילות קרירים. הקיץ או המונסון (יוני–ספטמבר) – עונת הגשם העיקרית. הגשמים המועטים מתגברים בדרך כלל ככול שנעים דרומה ומתקרבים להימלאיה או מזרחה לכיוון מחוז סצ'ואן. הסתיו (אוקטובר–נובמבר) – עונה קרירה, וכמעט שאין גשם. בשעות היום חם ונעים, בלילה קריר עד קר. למעט ימים ספורים בעונת המונסון בכל ימות השנה השמים בהירים, השמש חזקה, חם בשמש וקר בצל. תקופות השנה המומלצות ביותר לביקור הן עונות המעבר (אביב וסתיו). בטיבט ובסינג'יאנג העונות המתאימות ביותר לביקור הן דווקא הקיץ ותחילת הסתיו בשל העובדה שמעברי ההרים פתוחים רק בעונה זו של השנה.
מזג האוויר בבייג'ינג:
▪ חורף – נובמבר–מרץ: עונה קרה מאוד ויבשה. בדצמבר ובינואר הטמפרטורות יורדות לסביבות 2 מעלות צלזיוס בצהריים ולמינוס 5 מעלות צלזיוס בלילה. אין גשמים.
▪ אביב – אפריל–מאי: עונה קרירה ועם מעט גשמים. הטמפרטורות בהדרגה לסביבות 24-20 מעלות צלזיוס באמצע היום. תחילת עונת הגשם בטפטופים פה ושם. כמות המשקעים כ-25 מ"מ בחודש.
▪ קיץ או עונת המונסון – יוני–ספטמבר: עונה חמה וגשומה. כמות הגשמים מגיעה ל-180 מ"מ בחודש. הטמפרטורות עולות לסביבות 30 מעלות צלזיוס.
▪ סתיו – אוקטובר-נובמבר: עונה קרירה ויבשה. הגשם פוסק. הטמפרטורות יורדות בהדרגה לסביבות 16-12 מעלות צלזיוס.

השעה

השעה בסין

אזורי זמן בסין: השעה היא אחידה בכל רחבי סין.
שעון קיץ בסין: סין אינה מנהיגה שעון קיץ.
הפרשי שעות בין ישראל לסין: השעה בסין מקדימה את השעה בישראל ב-6 שעות (GMT+8). בתקופת שעון הקיץ בישראל הפרש השעות מצטמצם בשעה, והוא עומד על שעון ישראל ועוד 5 שעות.
זריחה ושקיעה במחוזות המערביים: השעה בסין נקבעה לפי מיקומה הגיאוגרפי של בייג'ינג. אך מכיוון שהמחוזות המערביים (כגון טיבט וסינג'יאנג) ממוקמים הרחק מערבה מבייג'ינג, נוצר מצב שבאזורים אלו השמש זורחת מאוחר ושוקעת מאוחר.

כסף

כסף בסין

המטבע בסין: יואן סיני (Yuan). שערי המטבע משתנים לעתים תכופות ועדכונם יימסר בעת פגישת התדרוך שתיערך לפני היציאה לטיול.
הוצאות צפויות במהלך הטיול: הערכת ההוצאות הצפויות בטיול תימסר בעת פגישת התדרוך.
החזקת הכסף: מומלץ להצטייד בדולרים אמריקאיים. יש להצטייד בשטרות מהסוג החדש. אי אפשר להחליף שטרות קרועים, מקושקשים, מסומנים או ישנים.
כרטיס אשראי: משמש בעיקר לקניות בחנויות מסודרות ולתשלום על שירותים אישיים במלונות.
משיכה מכספומטים: אין להסתמך על משיכת מזומן מכספומטים.
כסף מזויף: שטרות מזויפים קיימים בתפוצה גדולה בכל רחבי סין. בכל מקרה של קבלת עודף ואפילו בעת החלפת מזומנים במלונות או בבנקים, או בעת משיכת כסף מכספומט – בדקו את השטרות היטב.

אוכל ושתייה

אוכל ושתייה בסין

מים: יש להימנע משתיית מי ברז. בעת שתיית משקאות קרים מומלץ להימנע מהוספת קרח. אפשר לשתות כל משקה שהורתח (כגון תה).
שתייה אחרת: המשקה הנפוץ ביותר בסין הוא תה. להוציא מלונות נבחרים ובתי קפה שקמו לאחרונה בערים הגדולות, כמעט אין להשיג קפה בכל סין.
ארוחות בטיול לסין:
▪ ארוחות בוקר: אנו נוהגים לאכול את ארוחות הבוקר במלונות. אופייה של ארוחת הבוקר תלוי במידה רבה ברמת המלון ובמיקומו. כך, בערים הגדולות ובאזורי התיירות המקובלים ארוחת הבוקר היא מסוג מזנון פתוח והיא מציעה מבחר גדול של ירקות, פירות, ביצים ולחמים, בצד היצע דל מאוד של מוצרי חלב. במקומות נידחים המוצרים המערביים (כגון לחמים, ביצים לפי בחירה וכדומה) נעלמים, וארוחת הבוקר מורכבת בעיקר מהיצע הירקות והפירות הזמינים בשוק המקומי (פעמים רבות מדובר בהיצע קטן מאוד), ומתבשילים סיניים (דייסות, בצקיות, בשר חזיר וכדומה).
▪ ארוחות צהריים: נשב לאכול במסעדות פשוטות המציעות אוכל מקומי. לחלופין אפשר לוותר על ארוחות במסעדות ובמקום זה להצטייד בתרמוס מים חמים ולרכוש ארוחות מוכנות (כדוגמת "מנה חמה") בכל מכולת בסין.
▪ ארוחות ערב: כמה מן הארוחות יהיו במלונות ואחרות במסעדות מקומיות. האוכל הוא בסיסי וחדגוני למדי. אנחנו נשתדל לבחור במסעדות טובות, אך כדאי להנמיך את הציפיות בעניין זה.
צ'ופרים: מומלץ להצטייד מראש בצ'ופרים (שוקולדים, חטיפים, פירות יבשים) ובנשנושים אחרים כדי לגוון את חדגוניות המזון המקומי.
אוכל רחוב: אוכל הרחוב בסין מיוצר בתנאים סניטריים ירודים. לאור זאת מומלץ להתאפק ולהימנע מאכילתו.
מזון צמחוני: בארוחות המוגשות במהלך הטיול תוכלו לבחור בין אוכל רגיל לאוכל צמחוני. לתשומת לבכם: לסינים מודעות מועטה לגבי אוכל צמחוני. האוכל מוגש באיחור והוא חדגוני למדי. עליכם להתאזר בסבלנות לגבי מגוון האוכל וזמני הגשתו.
מזון מיוחד בטיול לסין: מטיילים שלהם צורכי תזונה מיוחדים (כגון מזון ללא גלוטן, דל סוכר, מזון מיוחד לבעלי אלרגיות וכדומה), מתבקשים ליידע אותנו בעת ההרשמה. בקשתם תועבר לספקי השירותים השונים, אך החברה אינה מתחייבת שהמטייל אכן יקבל מזון המותאם לצרכיו. על מטיילים אלה להצטייד מראש במזון המתאים לצורכיהם המיוחדים למשך כל ימי הטיול.
מזון כשר: ארוחות כשרות יוגשו רק בטיולים שמיועדים מלכתחילה לשומרי מסורת. במקרה כזה בתנאי הטיול יצוין במפורש שהארוחות מותאמות לשומרי כשרות. מטיילים שומרי כשרות שנוסעים בטיולים שבהם אין סידורים מתאימים יוכלו להזמין מזון צמחוני.

מלונות

מלונות בסין

סבלות במלונות: חלק מהמלונות אינם מציעים שירותי סבלות. מומלץ להשתמש במזוודה בעלת גלגלים, ולהעלות אותה או להורידה בכוחות עצמכם. ברוב המלונות יש מעליות המקלות על העלאת והורדת המזוודה בין הקומות השונות.
מיזוג אוויר במלונות: במלונות רבים בסין מערכת מיזוג האוויר בחדרים אינה פועלת מחוץ לעונה החמה.
חדרים זוגיים: ברוב החדרים הזוגיים בסין יש שתי מיטות, ולא מיטה זוגית גדולה.
חדר ליחיד: בחלק מהמלונות החדר ליחיד הוא קטן ומוצעת בו מיטת יחיד.

טיסות

טיסות לסין

כרטיסי טיסה: פרטים מלאים לגבי הטיסות (מספרי טיסות, שעות, מועדים ומסלולים) יימסרו בעת פגישת התדרוך שתתקיים לפני היציאה לטיול. כרטיסי הטיסה יימסרו לכם בדוא"ל סמוך למועד היציאה.
הושבה בטיסות הבינלאומיות: מטיילים שטיסותיהם הוזמנו בטיסות אישיות רשאים בדרך כלל (על פי מדיניות חברת התעופה) לבחור את מקומות ההושבה במטוס. לעומתם, רוב חברות התעופה אינן מאפשרות למטיילים בכרטוס קבוצתי לבצע מראש הושבה במטוס. אנו נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, אבל עליכם להיות ערוכים לאפשרות שהקצאת המושבים תיעשה רק בעת הנפקת כרטיס העלייה למטוס.
כבודה בטיסות הבינלאומיות והפנימיות: ברוב הטיסות הבינלאומיות והפנימיות מותר לנוסע במחלקת תיירים למסור מזוודה אחת שמשקלה אינו עולה על 20 ק"ג. כל חריגה במשקל או במספר התיקים מחייבת תשלום נוסף. אנא תכננו את משקל הכבודה שלכם בהתאם.
נתיבי טיסה: טיסות המבוצעות על ידי חברות ישראליות עוברות בנתיבים ביטחוניים. לא כך קורה בהכרח בטיסות של חברות זרות. מטיילים שסוגיית הנתיב חשובה להם מתבקשים לבדוק אתנו את נתיבי הטיסה עוד בטרם הרשמתם לטיול.

רכבות בסין

רכבות בסין

מערכת הרכבות בסין הולכת ומתפתחת בהדרגה והיא משלבת רכבות תחתיות במרכזי הערים הגדולות, רכבות פרברים הקושרות את מרכזי הערים אל הפרברים שסביבן, מערכת רכבות ארצית מסועפת ומערכת רכבות מהירות (שמהירותן מעל 300 קמ"ש), המקשרות בין המרכזים האורבניים העיקריים במדינה.
בדיקות ביטחוניות ברכבות המהירות: הסינים עורכים בדיקות ביטחוניות לפי העלייה לרכבות המהירות (במיוחד ברכבות הנוסעות לצפון מערב סין). חל איסור על הכנסת מכשירים חדים (אולר, פצירה, מספריים וכדומה) או חומר דליק (מצית, גפרורים וכדומה), או נוזלים (ובכלל זה גם קרמים, תרסיסים, דאודורנטים וכדומה).

תקשורת

תקשורת בסין

קידומת בינלאומית: הקידומת של סין היא 86.
טלפונים במלונות: בעת פגישת התדרוך שתתקיים לקראת הנסיעה תימסר למטיילים רשימת טלפונים ופקסים במלונות שבהם נתארח. מומלץ להשאיר את הרשימה אצל קרוביכם בארץ כדי שיוכלו להתקשר אליכם במהלך הטיול.
טלפונים סלולריים: רשת סלולרית קיימת אך ורק בערים הגדולות בסין.
Wi-Fi: הנגישות ל-Wi-Fi בסין מוגבלת לערים הגדולות בסין, וגם בהן בעיקר במלונות שהם בעלי סטנדרטים מערביים (להבדיל מהמלונות המקומיים שבהם אין גלישה).
הגבלת גישה לאינטרנט: ממשלת סין חוסמת בקביעות את הגלישה ברשתות חברתיות כדוגמת פייסבוק וטוויטר. בנוסף, מערכת הדוא"ל עלולה להיחסם לפרקי זמן קצרים.

צילום

צילום בסין

צילום במקדשים: הצילום במקדשים כרוך לעתים בתשלום. גובה התשלום נקבע מראש, והוא מופיע בכתובים או נמסר בעל פה. יש לשלם את דמי הצילום כפי שנקבעו.
צילום מתקנים רגישים: יש להימנע מצילום עימותים בין מקומיים לכוחות הביטחון הסיניים, ולהימנע מצילום מתקנים רגישים כגון מוסדות ממשלתיים, מחנות צבא, שדות תעופה, תחנות גבול, סכרים, גשרים, אנשי צבא ומשטרה וכדומה.

חשמל

חשמל בסין

החשמל בסין: זהה לחשמל בכל רחבי סין – 220 וולט.
שקעים: בסין אפשר לפגוש שלושה סוגי שקעים: הראשון, שקעים על פי התקן האמריקאי – הללו הם שקעים עם שני פינים שטוחים. הסוג השני הוא שקעים על פי התקן האירופי – שני פינים עגולים רגילים. הסוג השלישי הוא שקעים על פי התקן האוסטרלי – שלושה פינים שטוחים.
מתאם שקעים אוניברסלי: בשל חוסר האחידות בסוגי השקעים בסין מומלץ להצטייד במתאם שקעים אוניברסלי.

המלצות להתנהגות

המלצות להתנהגות בסין

קוד ההתנהגות הסיני משתנה מאזור לאזור, על פי אופייה של האוכלוסייה המקומית. להלן כמה כללים להתנהגות שמן הראוי לאמץ מתוך כבוד למארחים וגם כדי לחוות טוב יותר את אורח החיים בסין.
קוד לבוש במחוזות בודהיסטיים או מוסלמיים: המיעוטים הבודהיסטיים והמוסלמיים בסין שמרניים יותר מהמקובל באוכלוסייה הסינית-האנית. בעת ביקור בחבלי ארץ של המיעוטים הללו המטיילים נדרשים להתלבש בלבוש צנוע. לבוש חושפני (מכנסיים קצרים או כתפיים גלויות – אצל גברים ונשים כאחד) נחשב בוטה ועלול לגרור גינוי. במקדשים ומסגדים מסוימים ייתכן שתיאסר הכניסה לאנשים שלבושם אינו צנוע דיו.
הקפת מבנים באתרים בודהיסטיים: בעת הקפת מבנים או חפצים מקודשים במקדשים בודהיסטיים ההליכה נעשית עם כיוון השעון.
הצבעה ברגליים: הרגליים הן החלק הנחות בגוף ואין לגעת או להצביע על דבר ברגליים. בעת ישיבה על הרצפה נהוג לשבת בישיבה מזרחית או לקפל את הרגליים לאחור לצד הגוף, כדי לא להפנות את כפות הרגליים לאדם שמולך או למקום מקודש.
מגע מכוון: אין לגעת בראשם של אנשים, אין לגעת בבגד של נזיר.
גילויי חיבה בציבור: גילויי חיבה אינטימיים בין גברים לנשים בציבור צורמים ואינם מקובלים.
סבלנות אין קץ: על המטייל להביא בחשבון ששינויים בתכנית וברמת השירותים ואיחורים בלוח הזמנים הם עניינים שבשגרה בטיולים בסין. כדאי להצטייד בסבלנות רבה ובחוש הומור כדי להתמודד עם התקלות והשינויים, ולראות זאת כחלק בלתי נפרד מחוויות הטיול וההיכרות עם הארץ המיוחדת הזאת.

מצבי חירום

מצבי חירום בסין

התמודדות עם גובה רב (בעת ביקור בטיבט, צפון יונאן, דרום סצ'ואן, הרי טיינשאן): בעת ביקור בחבלי ארץ מסוימים בסין (כגון טיבט, צפון יונאן ודרום סצ'ואן, הרי טיינשאן וכדומה – שבהם הטיול מתנהל בגבהים מעל 3,000 מטר) יש להביא בחשבון את סוגיית ההתמודדות עם הגובה. עם העלייה בגובה כמות החמצן באוויר מידלדלת ובגבהים של 3,000 מטר היא יורדת למחצית מזו שבגובה פני הים, ואפילו פחות מכך. בשל כך עלולים להופיע תסמינים של מחלת גבהים, שנגרמת ממצוקת חמצן. אנו נשתדל ליצור תנאים נוחים להתאקלמות לגובה. תנאים אלה אמורים להתאים לאנשים בעלי בריאות תקינה. מטיילים שיש ספק בלבם לגבי התמודדותם עם הגובה, נדרשים להתייעץ עם רופא טרם הרשמתם לטיול.
פגעי טבע בסין: סין סובלת לעתים מרעידות אדמה, ציקלונים, שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים. בכל מקרה של התראה יש לפעול לפי ההנחיות של הרשויות המקומיות.
▪ רעידות אדמה: סין ממוקמת באזור פעיל מבחינה סיסמית, אם כי רעידות האדמה הן בדרך כלל בתדירות ובעוצמה נמוכה. זאת למעט הגבול הדרומי של סין, במרחב הגובל בהימלאיה, שבו תדירות הרעידות ועוצמתן גבוהות יותר.
▪ שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים: בעונת המונסון (ראו סעיף "מזג אוויר" לעיל) קיימת סכנה, במיוחד באזורים הרריים, של שיטפונות פתע והתמוטטויות בוץ וסלעים. כבישים עלולים להיחסם ואזורים שלמים יכולים להישאר מנותקים ימים רבים.
כיצד לפעול במצבי חירום: בכל מקרה חירום עליכם להיעזר קודם כל במדריך הטיול, במדריכים המקומיים או בנציגים שלנו. במקביל דווחו למשרדנו בדחיפות את פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע מרחוק. אם מדובר בעניינים רפואיים או משפטיים חמורים, יש לערב גם את שגרירות ישראל הקרובה.
בתי חולים: בתי החולים בסין אינם מצוידים במכשור רפואי מתקדם. במקרה הצורך מומלץ, לאחר קבלת עזרה ראשונה בבית חולים מקומי, להעביר את המאושפז בהקדם לבית חולים בהונג קונג או בארץ.
מרכז מצב במשרד החוץ: מרכז המצב של משרד החוץ משמש מרכז שליטה, דיווח ותיאום במצבי שגרה וחירום. מרכז המצב מאויש תמיד ומסוגל לתת מענה ראשוני לפניות.
טלפון: 972-2-5303155, פקס: 972-2-5303896, דוא"ל: matzav@mfa.gov.il.

רובע פודונג, מעבר לנהר. שנגחאי, סין. צילום: יואב חצרוני

שנגחאי - הקטר הכלכלי של סין

הרנסנס האורבני של שנגחאי - מעיר קולוניאלית שנואה לחלון הראווה של הצמיחה הכלכלית של סין

מאת: ניסו קדם | פורסם ב-20 באוקטובר 2017

במשך שנים ארוכות ייצגה שנגחאי את כל מה שהיה בזוי בעיני הסינים. עד שנת 1842 היתה שנגחאי, שפירוש שמה הוא "עיר על הים", עיר נמל ושוק זערורית על שפת נהר הונגפו - יובל רחב ...

דרכי הסחר הקדומות עברו באסיה התיכונה

בוא נעבור בדרך המשי

האם בין אירופה לאסיה עוברת רק דרך אחת? מהן ההשפעות התרבותיות-דתיות של דרכי הסחר? ומה הפך את דרך המשי למחוז חפץ אקזוטי?

פורסם ב-03 באוגוסט 2016

הרבה יותר ממשי עבר בה, ובכל זאת, חומר הגלם הייחודי הזה, שדבר קיומו נשמר על ידי הסינים בסוד במשך אלפי שנים, הוא מה שנתן לדרך המשי את שמה. דרך המשי היא למעשה רשת של דרכי...